VIDEO Focuri de armă pentru reţinerea a trei contrabandişti

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Pentru reţinerea celor trei bărbaţi s-au folosit trei focuri de armă FOTO: Adevărul
Pentru reţinerea celor trei bărbaţi s-au folosit trei focuri de armă FOTO: Adevărul

Poliţiştii de frontieră din cadrul I.T.P.F. Sighetu Marmaţiei au desfăşurat mai multe acţiuni specifice pe linia combaterii contrabandei cu ţigări în urma cărora au descoperit peste 3.000 de pachete de ţigări de provenienţă ucraineană ce urmau a fi introduse ilegal pe piaţa neagră de desfacere din România.

Vineri, la nivelul Sectorului Poliţiei de Frontieră Sighetu Marmaţiei s-a declanşat o acţiune pe linia combaterii contrabandei cu ţigări de provenienţă ucraineană, în zona de competenţă. Astfel,  în jurul orei 12.00, o patrulă a poliţiei de frontieră a observat pe dealul Măgura, trei persoane care se deplasau pe versantul muntos, transportând de la frontiera de stat spre interior mai multe colete voluminoase. Poliţiştii de frontieră au procedat la somarea prin voce a bărbaţilor, moment în care aceştia au abandonat coletele, fugind în direcţii diferite. Deoarece  persoanele în cauză au ignorat somaţiile, poliţiştii au folosit armamentul din dotare, fiind trase trei focuri de avertisment în plan vertical.


Astfel, s-a reuşit reţinerea unei persoane, cetăţeanul român, G. Gheorghe, în vârstă de 50 ani, la scurt timp fiind identificate şi reţinute şi celelalte două persoane, cetăţenii români, D. Ghiţă,  de  22 ani şi A. Gheorghe, de 61 ani, toţi domiciliaţi pe raza judeţului Maramureş. La cercetarea terenului au fost descoperite 3 colete ce conţineau cantitatea de  3.113 de pachete cu ţigări de provenienţă ucraineană, în valoare de peste 27.000 de lei. Cei trei maramureşeni sunt cercetaţi pentru săvârşirea infracţiunii de complicitate la contrabandă, iar întreaga cantitate de ţigări a fost ridicată în vederea confiscării.

Baia Mare



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite