VIDEO Captură impresionantă de ţigări în ultimele 24 de ore

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Femeia transporta aproximativ 4.500 de pachete cu ţigări Foto: Adevărul
Femeia transporta aproximativ 4.500 de pachete cu ţigări Foto: Adevărul

Poliţiştii de frontieră din cadrul ITPF Sighetu Marmaţiei au descoperit şi confiscat, în ultimele 24 de ore, în cadrul unor acţiuni de combatere a contrabandei cu ţigări, peste 13.000 de pachete cu ţigări, de provenienţă ucraineană, de diferite mărci, în valoare de aproximativ 118.000 de lei.

Sâmbătă, 21 iunie 2014, la nivelul Sectorului Poliţiei de Frontieră Sighetu Marmaţiei s-a desfăşurat o acţiune pe linia combaterii contrabandei cu produse accizabile, în zona de responsabilitate. Astfel, în jurul orei 14.00, un echipaj al poliţiei de frontieră a oprit în trafic pentru control, pe raza localităţii Mara, jud. Maramureş, un autoturism marca Volkswagen Golf, înmatriculat în România, condus de către o femeie, cetăţean român, V. Anca de 30 de ani din localitatea Baia Mare.

La controlul autoturismului s-a constat că în interior erau mai multe colete cu ţigări, fapt pentru care s-a luat măsura conducerii acestuia împreună cu şoferul la sediul poliţiei de frontieră în vederea efectuării unui control amănunţit. Astfel, au fost descoperite 9 colete, învelite în folie de culoare neagră, care contineau 4.490 de pachete cu ţigări, marca Jin Ling, în valoare de aproximativ 40.000 de lei, pentru care femeia nu a putut prezenta documente de provenienţă.

În cadrul primelor cercetari, cea în cauză a declarat poliţiştilor de frontieră că trebuia să transporte ţigările în localitatea Baia Mare, cu scopul ulterior de a le comercializa. În cauză, se efectuează cercetări sub aspectul săvârşirii infracţiunii de colectarea, deţinerea, producerea, transportul, preluarea, depozitarea, predarea, desfacerea şi vânzarea bunurilor sau a mărfurilor care trebuie plasate sub un regim vamal cunoscând că acestea provin din contrabandă sau sunt destinate săvârşirii acesteia. Totodată, autoturismul folosit în activitatea infracţională, în valoare de peste 1.000 de euro a fost indisponibilizat la sediul poliţiei de frontieră, până la finalizarea cercetărilor.

8.800 de pachete cu ţigări, abandonate în Rona de Sus

Tot sâmbătă, poliţiştii din cadrul aceluiaţi sector au descoperit în urma unor acţiuni desfăşurate în zona de frontieră, pe direcţia localităţilor Rona de Sus şi Sighetu Marmaţiei, 16 colete cu ţigări de provenienţă ucraineană. S-a trecut la monitorizarea zonelor, concomitent cu dispunerea unor măsuri specifice în vederea identificării persoanelor implicate, fiind anunţate şi autorităţile de frontieră din Ucraina, în vederea cercetării în comun a evenimentelor.

Întreaga cantitate de ţigări, 8.800 de pachete cu ţigări, de diferite mărci, în valoarea de aproximativ 78.000 de lei, a fost ridicată în cederea confiscării, iar în continuare se efectuează cercetări în vederea documentării întregii activităţi infracţionale.

Baia MarePartenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite