UPDATE Maramureşeanul Liviu Marian Pop, umilit de Traian Băsescu la ceremonia de învestire

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Liviu Marian Pop a depus, miercuri, jurământul. FOTo Adevărul
Liviu Marian Pop a depus, miercuri, jurământul. FOTo Adevărul

Liviu Marian Pop a fost umilit de către preşedintele Traian Băsescu la ceremonia de investire. Băsescu a refuzat să dea mâna cu Liviu Pop, motivul având de a face cu scandalul plagiatului lui Victor Ponta.

UPDATE Ministrul Liviu Marian Pop, contactat telefonic, a declarat, pentru adevarul, că gestul făcut de Traian Băsescu nu poate fi comentat, cu atât mai mult cu cât ne aflăm în Postul Crăciunului. Liviu Marian Pop a devenit ministru pentru Dialog Social in Guvernul Ponta IV. Înainte de depunerea jurământului de către noul Cabinet, Traian Băsescu a citit decizia CCR nr.98 din 7 februarie 2008.

„Aş vrea să vă citesc un paragraf dintr-o decizie a CCR pentru a elimina orice dubiu. Din textul Constituţiei rezultă că, în cazurile prevăzute la alineatele (1) şi (3) ale art.85, numirea de către Preşedintele României a miniştrilor este un act de executare a hotărârii Parlamentului şi de învestire, pe această bază, a miniştrilor, de către şeful statului“, a spus preşedintele. 

Potrivit preşedintelui, decizia CCR a stat la baza acceptării miniştrilor Liviu Pop şi Sorin Câmpeanu.

 „Hotărârea organului reprezentativ suprem al poporului român, Parlamentul, este un act obligatoriu, pe care preşedintele nu l-ar putea refuza decât prin săvârşirea unor acte grave de încălcare a Constituţiei. Acesta este şi motivul pentru care voi primi astăzi şi jurământul domnului Pop şi a domnului ministru al Educaţiei ( Sorin Cîmpeanu, nr) , care au contribuit prin distrugerea de instituţii ale educaţiei la un fals în interes public“, a conchis Traian Băsescu. 

Citeste si: Paraşutaţi în Guvern. Care sunt calităţile care i-au recomandat pe noii miniştri ai Guvernului Ponta

Cine este ministrul ales pentru Educaţie, în al patrulea guvern Ponta

Baia Mare



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite