UPDATE Cioban decapitat de un alt cioban în Maramureş. Capul victimei a fost aruncat în foc

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Cioban decapitat de un alt cioban în localitatea maramureşeană Săpânţa din judeţul Maramureş. La faţa locului s-au deplasat echipaje ale poliţiei, dar şi criminaliştii care au demarat o anchetă pentru a stabili exact ce s-a întâmplat.

Întreg scandalul ar fi izbucnit între cei doi ciobani pe fondul consumului exagerat de alcool. La un moment dat, unul dintre ciobani, un tânăr de 20 de ani, l-ar fi omorât pe celălalt cioban, un bărbat din Sighet până în 35 de ani, după care ar fi luat decizia de a-l lăsa fără cap pe ciobanul deja mort.

Mai mult decât atât, capul ciobanului decapitat ar fi fost aruncat apoi în foc. Imediat după, agresorul ar fi coborât în sat pentru a spune ce s-a întâmplat, iar proprietarul stânii a anunţat poliţia. A fost demarată o anchetă pentru a se stabili exact circumstanţele în care a avut loc evenimentul.     

UPDATE zvonurile iniţiale care au venit de la localnicii din Săpânţa vorbeau despre o decapitare a ciobanului. Anchetatorii însă au stabilit altceva şi anume că ciobanul a murit după ce a fos lovit cu o furcă cu două coarne. După ce l-a omorât pe ciobanul de 56 de ani, tânărul s-a dus în sat, aflat la aproximativ 15 kilometri de stână, şi i-a spus proprietarului stânei cele petrecute. Acesta a anunţat poliţia.

„În după amiaza zilei de 3 septembrie 2014, pe raza comunei Săpânţa din judeţul Maramureş, la o stână din apropiere situată la aproximativ 14 sau 15 km de comună, a avut loc o altercaţie între doi ciobani în urma căreia a rezultat decesul unuia dintre aceştia. Din cercetările efectuate până acum se pare că decesul a fost cauza de multiple lovituri la nivelul întregului corp.

Avem un suspect care acum este internat la Spitalul de Psihiatrie Sighet unde i se va face o expertiză medico-legale psihiatrică. Suspectul este un localnic, de aproximativ 20 de ani, iar victima are 56 de ani şi este din Sighetu Marmaţiei.

Ce se ştie până acum este că acest scandal a avut loc pe fondul consumului de alcool. Nu se ştie exact ce anume a declanşat scandalul. Victima a fost lovită cu un obiect contondent, probabil furcă, doar lovire repetată, nu prin înţepare”, susţine Florin Tohătan, purtătorul de cuvânt al Parchetului de pe lângă Tribunalul Maramureş.

 Ce zic medicii

Managerul Spitalului Municipal Sighetu Marmaţiei, Alexandru Oros a declarat, pentru „Adevărul“, că expertiza psihiatrică va dura câteva zile. Ca de fiecare dată în astfel de cazuri, se formează o echipă de specialişti care trebuie să determine dacă agresorul a avut sau nu discernământ în momentul comiterii crimei. În funcţie de aceasta se va face şi încadrarea juridică a faptei.

“Ciobanul a fost adus la noi la spital şi internat. Nu vă putem da o concluzie a expertizei deoarece aceasta va dura câteva zile. Expertiza în sine urmăreşte determinarea stării făptuitorului din acel moment, starea psihică mai exact.

 Avem o comisie formată din medici specialişti care investighează chestiunea. Comisia este cea care va trage concluziile care trebuie trase, apoi le va trimite mai departe la Procuratură şi de aici se vor lua măsurile legale”, a explicat Oros. 

Dacă va fi găsit vinovat agresorul ar putea petrece următorii 20 de ani după gratii, însă numărul de ani ar putea fi mai mare dacă se constată că agresorul a avut discernământ în momentul comiterii crimei.    

Baia Mare



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite