Un voluntar italian stabilit în România a accidentat mortal un bărbat și a părăsit locul accidentului

0
Publicat:

Un cunoscut voluntar italian SMURD şi Salvamont, stabilit în Maramureș, a accidentat mortal un bărbat în localitatea Lăpușel și a părăsit locul faptei. El spune că s-a întors de două ori, dar nu a văzut victima, astfel că a plecat.

voluntar

Accidentul a avut loc azi noapte, pe DN 1C, în localitătea Lăpuşel, Maramureș. Deși lucra de mulți ani ca voluntar și era în echipa de salvatori ai Salvamont, după producerea accdientului, el a părăsit locul faptei, în loc să acorde primul ajutor victimei, care era un bărbat de 47 de ani.

 „La data de 14 mai a.c., în jurul orei 23.50, polițiștii Serviciului Rutier Maramureș au intervenit la un accident rutier produs pe D.N. 1C, în localitatea Lăpușel. Deplasați la fața locului, din primele verificări efectuate, polițiștii au stabilit faptul că un bărbat, de 47 de ani, din Lăpușel, care se deplasa în calitate de pieton, a fost accidentat mortal de către un autoturism, care se deplasa înspre municipiul Baia Mare”, transmite IPJ Maramureş.

Nu a văzut victima

Poliţiştii au reușit să-l idetifice după câteva ore pe italian, cu ajutorul camerelor de supraveghere și a fost dat în consemn la frontiere. Şeful Poliţiei Rutiere Maramureş a încercat de nenumărate ori să-l contacteze telefonic pentru a se preda, însă fără succes, scri Observatornews.

Circulația a fost îngreunată din cauza accidentului. „Circulația s-a desfășurat alternativ pe un singur sens timp de două ore. În urma activităților desfășurate de polițiștii Serviciului Rutier, a fost identificat conducătorul auto, ca fiind un cetățean italian, de 45 de ani. Conducătorul auto a fost testat cu aparatul etilotest, rezultatul fiind zero. Acestuia i-au fost recoltate mostre biologice de sânge, în vederea stabilirii alcoolemiei”, mai arată IPJ Maramureş.

Alberto Cristaudi a fost salvamontist, paramedic SMURD și scafandru profesionist în Maramureş și în Cluj. În prezent salvamontist în zona Sinaia. El le-a spus anchetatorilor că s-a întors de două ori la locul accidentului pentru a căuta victima. Deși, spune el, că s-a uitat în jur, nu a văzut nimic. Credea de altfel că ar fi lovit un câine, iar pentru că nu ar fi găsit victima, a plecat.

Reținut pentru 24 de ore

El a fost adus la audieri în faţa procurorilor şi poliţiştilor maramureşeni, fiind acum anchetat pentru comiterea infracţiunilor de ucidere din culpă şi părăsirea locului accidentului. El a fost reținut pentru 24 de ore.

Față de acesta, a fost dispusă măsura reținerii pentru 24 de ore, urmând să fie prezentat în fața instanței de judecată, cu propunere de arestare preventivă, sub aspectul săvârșirii infracțiunilor de ucidere din culpă și părăsirea locului accidentului”, transmite IPJ Maramureş.

Alberto Cristaudi s-a stabilit în România în urmă cu 19 ani, unde a rîmas ca voluntar, după ce a renunțat la jobul pe care l avea la o companie multinațională.

Când locuieşti în străinătate ai un sentiment de dezorientare. La un moment dat nu mai înţelegi unde-i casa ta, încotro te îndrepţi, cine eşti tu, unde ţi-s rădăcinile. De fiecare dată când mergeam în Italia ziceam că merg acasă. Când plecam de acolo, ziceam că vin acasă. Eram confuz. Şi într-o zi, după ce am fost într-un loc superb la Cheile Lăpuşului, unde m-am simţit foarte bine, am decis că aici e'acasă", povestise Alberto într-un interviu acordat ziarului Adevărul, din 2022.

După ce și-a lăsat țara și jobul, s-a ocupat doar de pasiunea lui, natura și salvarea vieților omenești.

Baia Mare



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite