Un turist în șlapi s-a ales cu o fractură, după ce a alunecat și a căzut din telescaun FOTO

0
Publicat:

Intervenție de urgență a salvamontiștilor, luni, în zona Pasul Prislop din Borșa. Din cauza echipamentului necorespunzător, un turist a scăpat la limită dintr-o situație periculoasă. Echipajele de salvare au fost chemate la fața locului, după ce bărbatul a alunecat și a căzut din telescaun.

Turistul a fost preluat de un echipaj SMURD
Turistul a fost preluat de un echipaj SMURD

Potrivit primelor informații, incidentul a avut loc aproape de finalul traseului, lângă punctul de coborâre al telescaunului. Turistul în cauză este un bărbat în vârstă de 54 de ani, medic de profesie și locuitor al orașului Borșa. Alegerea sa de încălțăminte i-ar fi putut fi fatală, în aventura sa pe munte.

Încălțat cu o pereche de șlapi

La coborârea cu telescaunul, bărbatul și-a pierdut echilibrul, din cauza încălțămintei inadecvate și a alunecat. El a suferit o fractură la unul dintre picioare. Din fericire, martorii au reacționat rapid, alertând echipajele Salvamont din Borșa.

Victima a fost adusă, în scurt timp la baza muntelui, de unde a fost preluată de un echipaj SMURD Bărbatul a fost transportat la Spitalul Județean de Urgență din Baia Mare, pentru a primi îngrijirile medicale necesare. Momentan, starea sa este stabilă și se află în afara oricărui pericol, însă va rămâne internat, pentru supraveghere medicală.

Iubitorilor de munte li se reamintește importanța echipamentului adecvat, în timpul excursiilor. Chiar și cei mai experimentați drumeți trebuie să acorde atenție alegerii echipamentului potrivit, pentru a preveni astfel de incidente.

Baia MarePartenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite