Trucuri simple pentru a scăpa de dureri de cap atroce. Care sunt cele mai eficiente ceaiuri împotriva cefaleei

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Cefaleea este una din cele mai frecvente dureri ale omului modern. Exisă câteva metode pentru a combate cefaleea fără a înghiţi un pumn de pastile.

În primul rând, foarte important este să putem determina sursa durerii, pentru că s-ar putea să fie necesar să ne prezentăm la medic în cazul în care sursa este o infecţie, de exemplu, ori alte cauze serioase.

În schimb, dacă durerea este dată doar din cauza stresului sau a oboselii (care pot produce tensiuni musculare şi care dau dureri de cap), atunci câteva remedii aflate la îndemână ar putea fi de folos. Potrivit ”1001 de remedii casnice” – Reader’ Digest, masarea circulară a zonei de tegument dintre baza degetului mare şi cea a degetului arătător, pe rând, la fiecare mână, ar putea fi de ajutor. Specialiştii spun că această zonă are legătură cu zone din creier unde şi-ar putea avea originea durerile de cap. De altfel, şi masarea tâmplelor ar putea avea un efect benefic.

Comprese calde sau reci

Dacă durerea de cap este dată de tensiunea musculară, o compresă cu apă caldă pe frunte ar putea ajuta, deoarece căldura va relaxa muşchii încordaţi. Pe de  altă parte, o compresă rece la nivelul muşchilor de la baza craniului ar putea avea ca efect contractarea vaselor de sânge, care nu vo mai exercita aceeaşi presiune asupra nervilor. Tot aşa ar putea acţiona scufundarea mâinilor în apă rece, sau scufundarea picioarelor în apă caldă. Baia caldă a picioarelor va dilata vasele de sânge din zona inferioară a corpului, ceea ce ar putea uşura puţin presiunea din zona superioară, ameliorând, astfel durerea de cap.

Cafea pentru cei ce nu consumă în mod obişnuit

O cană de cafea ar putea fi de ajutor. Pentru cei care nu sunt consumatori de cafea în mod obişnuit, o cafea ar putea avea ca efect reducerea inflamaţiei vaselor de sânge, cafeaua fiind considerat un analgezic de tipul antinevralgicului. Atenţie, însă, nu este valabil pentru cei care consumă cafea în mod constant, pentru că o doză prea mare ar putea duce la sevraj, ceea ce dă alte dureri de cap.

Dacă aceste mici trucuri nu funcţionează, înaninte de a lua un calmant, mai putem încerca un masaj uşor pe frunte cu ulei esenţial de levănţică. De asemenea, uleiul de mentă poate fi util, sau chiar combinate, cele două pot avea un efect sporit.

Nici ghimbirul nu e de înlăturat, o jumătate de linguriţă de ghimbir zdrobit amestecat într-un pahar cu apă poate fi de mare folos. Acesta ajută şi la controlul stărilor de greaţă, care însoţesc adesea durerile de cap.

Ceaiuri din plante

Dacă nu avem ghimbir sau uleiuri esenţiale, putem încerca nişte ceiauri din plante. Aceeaşi sursă arată că ceaiul de rozmarin poate ajutaa cel puţin la evitarea agravării durerilor de cap. O linguriţă de plante la o cană de apă fiartă se lasă la infuzat 10 minute. Şi ceaiul negru poate fi de ajutor, iar dacă adăugăm câteva cuişoare zdrobite, efectul este şi mai bun. Ceaiul negru are cofeină, deci e necesară puţină atenţie în acest caz, în special pentru persoanele care consumă deja cafea. Cuişoarele, în schimb, se crede că au proprietăţi antiinflamatorii.

Dacă nimic din toate acestea nu funcţionează, remediul este un calmant, însă dacă durerile persistă ori revin frecvent, prezenţa la medic este obligatorie.

Nimic, însă, nu este la fel de bun ca şi profilaxia. O viaţă echilibrată, cu mese regulate, cu mişcare în aer liber şi evitarea stresului, ne va face să nu avem nevoie de astfel de leacuri.

Mai puteţi citi:

Cel mai bun remediu natural împotriva părului gras. Cum se poate prepara în casă o soluţie simplă şi eficientă

Baia Mare



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite