Trei ucraineni înarmați, depistaţi că au trecut ilegal frontiera în România

0
Publicat:

Trei cetăţeni ucraineni care intraseră ilegal în România au fost depistaţi, sâmbătă, în zona Vaserului, informează Inspectoratul Teritorial al Poliţiei de Frontieră (ITPF) Sighetu Marmaţiei. Cei trei erau înarmați și s-au rătăcit.

Politia de frontieră Ucraina  FOTO  Profimedia
Politia de frontieră Ucraina FOTO Profimedia

Potrivit unor surse, cei trei erau grăniceri încercau să urmărească un grup de migranți, însă din cauza vremii nefavorabile s-au rătăcit.

De altfel, polițiștii de frontieră au identificat un grup de cetățeni ucraineni care a trecut ilegal frontiera.

„(...) În raza de competenţă a Sectorului Poliţiei de Frontieră Vişeu de Sus, lucrătorii noştri au depistat trei bărbaţi, cetăţeni ucraineni, care au trecut ilegal din Ucraina în România, în zona Vaserului. (...) Cei trei cetăţeni ucraineni au solicitat o formă de protecţie statului român şi urmează să se desfăşoare procedurile specifice în astfel de situaţii”, arată un comunicat al ITPF Sighetu Marmaţiei.

Conform aceleiaşi surse, poliţiştii de frontieră români au identificat în apropierea frontierei de stat, în timpul cercetărilor la faţa locului, echipajul autorităţilor ucrainene format din cei trei grăniceri care s-au rătăcit pe partea românească a frontierei.

Echipajul ucrainean, conform prevederilor legale şi acordului bilateral între cele două state, s-a întors pe partea ucraineană”, se mai menţionează în comunicat.

Baia MarePartenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite