Ţigări de contrabandă găsite la 1.500 de metri altitudine, în Munţii Maramureşului

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Poliţiştii au confiscat întreaga cantitate de ţigări Foto: Arhivă
Poliţiştii au confiscat întreaga cantitate de ţigări Foto: Arhivă

În cadrul unor acţiuni pe linia combaterii contrabandei cu ţigări, poliţiştii de frontieră din cadrul I.T.P.F. Sighetu Marmaţiei au descoperit şi confiscat 1.500  pachete cu ţigări de provenienţă ucraineană, iar un maramureşean este cercetat pentru săvârşirea infracţiunii de contrabandă.

În data de 30 septembrie, la nivelul Sectorului PF Poienile de sub Munte s-a desfăşurat o acţiune specifică pe linia combaterii contrabandei cu ţigări de provenienţă ucraineană, în zona de competenţă.Astfel, în jurul orei 14.00, poliţiştii de frontieră au depistat în Munţii Maramureşului, la o altitudine de peste 1.500 metri, un bărbat care transporta în spate, un colet voluminos, de la frontiera de stat spre interiorul ţării.

S-a procedat la interceptarea persoanei în cauză, iar în urma somaţiilor legale prin voce, s-a reuşit reţinerea acesteia, fiind identificat ulterior în persoana lui Vasile M., de 44 de ani, cu domiciliul pe raza jud. Maramureş. În urma inventarierii coletului s-a constatat că este vorba de 500 pachete ţigări marca Viceroy, de provenienţă ucraineană.

Întreaga cantitate de ţigări, în valoare de aproximativ 4.500 lei, a fost ridicată în vederea confiscării, iar maramureşeanul este cercetat acum pentru săvârşirea infracţiunii de contrabandă în formă agravantă.

În aceeaşi zi, poliţiştii de frontieră din cadrul Sectorului Valea Vişeului au descoperit în zona de frontieră, 1.000 pachete ţigări, marca Jin Ling, de provenienţă ucraineană. S-a procedat la monitorizarea zonei concomitent cu dispunerea unor măsuri specifice în vederea depistării persoanelor implicate, fiind totodată anunţate şi autorităţile de frontieră din Ucraina despre eveniment.

Ţigările în valoare de aproximativ 9.000 lei au fost ridicate în vederea confiscării, iar în continuare se fac cercetări în vederea documentării întregii activităţi infracţionale.

VIDEO Contrabandă: Focuri de armă pentru reţinerea a trei  maramureşeni

Ţigări de contrabandă în valoare de peste 47.000 de lei confiscate de poliţiştii maramureşeni

Baia Mare



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite