Taxă unică de parcare în Baia Mare. Proprietarii de maşini vor plăti obligatoriu câte 100 de lei

0
Publicat:
Ultima actualizare:

În ultima şedinţă de Consiliu Local, aleşii au votat un proiect de hotărâre care prevede ca fiecare posesor de autovehicul din Baia Mare să plătească bligatoriu o taxă de 100 de lei. În schimbul acestei taxe, băimărenii vor putea parca în orice parcare sau pe domeniul municipalităţii fără a mai fi nevoiţi să achite abonamente de parcare sau tichete.

Dacă până anul acesta un abonament de parcare anual ajungea chiar la suma de 350 de lei, începând cu 2014, băimărenii posesori de maşină vor achita o taxă de 100 de lei, în schimbul căreia vor putea parca în orice zonă a oraşului fără a plăti alte taxe. „Am decis să introducem o taxă unică, de 100 de lei, pentru toţi proprietarii, pentru toate vehiculele care sunt înmatriculate în municipiul Baia Mare, şi pe baza acestei taxe şi, pe baza unei viniete pe care o să o primească pentru fiecare autoturism, vor putea parca în toate parcările din municipiul Baia Mare, fără să mai plătească alte abonamente, alte taxe, alte tarife“, a explicat primarul Cătălin Cherecheş. 

Banii obţinuţi din această taxă vor fi utilizaţi la restaurarea şi la creerea unor noi locuri de parcare. Astfel, edilul a arătat că de la anul vor fi demarate si proiectele de extindere a retelei de parcări din Baia Mare, ocazie cu care vor fi construite parcări subterane si supraterane în diferite zone ale municipiului. 

Taxa unică se va achita la sediul Direcţie de Venituri Baia Mare, până la data de 31 martie a fiecărui an. Cei care vor depăşi această dată vor fi penalizaţi. 

Baia Mare



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite