Tarife majorate la salubritate stradală şi menajeră în Baia Mare. Propunerea societăţii Drusal, respinsă de aleşii locali

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Tarifele la gunoaie nu se schimba FOTO:Adevarul
Tarifele la gunoaie nu se schimba FOTO:Adevarul

Operatorul de salubritate din Baia Mare a cerut Consiliului Local o reactualizare a traifelor pentru serviciul public de salubrizare stradală şi menajeră în municipiul Baia Mare. Doar că aleşii locali au votat pentru respingerea acestei solicitări venite de la cei de la Drusal.

Din raportul privind fundamentarea elaborării proiectului de hotărâre privind actualizarea acestor tarife aflăm că "în conformitate cu prevederile Normelor metodologice de stabilire, ajustare sau modificare a tarifelor pentru activităţile specifice serviciului de salubrizare a localităţilor din 9. 07. 2007 şi cu prevederile Legii nr.101/2006 republicată, stabilirea, ajustarea sau modificarea tarifelor pentru activităţile specifice serviciului de salubrizare a localităţilor, se aprobă de autoritatea administraţiei publice locale, iar  legislaţia aferentă serviciului de salubrizare a localităţilor nu prevede posibilitatea " actualizării" tarifelor pentru activităţile de salubrizare stradală şi/sau menajeră". 

Din acelaşi raport mai aflăm că tarifele se pot doar stabili, ajusta sau modifica de către autorităţile locale, în baza cererii operatorului, însoţită de fişele de fundamentare a tarifelor şi memoriul tehnico-economic justificativ, corect întocmite, precum şi de toate datele şi informaţiile necesare fundamentării tarifelor.

"Solicitările operatorului ”DRUSAL” S.A.  sus-menţionate au fost înaintate Direcţiei Economice spre analizare şi formulare punct de vedere, in data de 15.12.2014. Referitor la solicitarea operatorului de salubrizare ”DRUSAL” S.A.  înregistrată cu   nr. 7559/2015 la sediul Municipiului Baia Mare, de aprobare a actualizării  tarifelor aferente serviciului de salubrizare menajeră din Municipiul Baia Mare, Municipiul Baia Mare a comunicat în data de 02.04.2015 răspunsul motivat şi fundamentat legal de respingere a solicitării, din cauza nerespectării de către operator,  la întocmirea fundamentării tehnico-economice, a dispoziţiilor Normelor metodologice de stabilire, ajustare sau modificare a tarifelor pentru activităţile specifice serviciului de salubrizare a localităţilor, din 9. 07. 2007. 

Modalitatea  ajustării tarifelor a fost reglementată şi prin prevederile H.C.L.  nr. 334/2014 privind  încheierea  actului adiţional nr. 3 la Contractul  nr. 27.279/20.11.2006  de delegare a gestiunii serviciilor publice de salubrizare din Municipiul Baia Mare, act adiţional care nu a fost semnat de către reprezentanţii legali ai operatorului "DRUSAL" S.A. deşi au fost notificaţi în acest sens, în mod repetat", se mai arata in raport. 

Citeste si: ANOFM: Peste 21.000 de posturi vacante, cele mai multe în Bucureşti şi Cluj, cele mai puţine în Bacău

Aproape 27.000 de locuri de muncă la Bursa generală de ocupare, peste 5.600 fiind doar în Capitală

Baia Mare



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite