Spaima de Finanţe i-ar putea face pe unii maramureşeni să nu îşi ridice cardul de sănătate

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Ultima decadă a lunii septembrie va aduce cu ea distribuirea primelor carduri de sănătate pentru maramureşeni. Conducerea Casei de Asigurări de Sănătate Maramureş a dat asigurări că nu vor exista probleme din acest punct de vedere, fiind în interesul Poştei Române să îşi facă treaba cât mai bine pentru a nu pierde şi acest contract.

În caz că maramureşenii nu vor fi găsiţi acasă, poştaşii vor lăsa o notificare pentru aceştia pentru a se prezenta să îşi ridice cardul, notificare pe care va apare scris că este vorba de cardul de sănătate. Asta pentru ca oamenii să nu creadă că este vorba de ceva bani datoraţi la finanţe şi atunci să nu se prezinte.

La nivel de judeţ Maramureş distribuirea cardurilor se va face începând cu data de 23 septembrie, în total fiind 311.725 carduri de sănătate, pentru judeţ fiind 5 zile de preluare a acestora de la nivel central. Valoarea totală a contractului la nivel de judeţ calculată pentru cele 311.725 de trimieri poştale este de 854.126,50 lei, la care se adaugă acel TVA în cuantum de 204.990,36 lei.

Pe cardul de sănătate se vor regăsi obligatoriu datele de identificare ale pacientului şi anume numeloe şi prenumele, data naşterii şi CNP-ul. Fiecare card de sănătate va mai conţine un număr de asigurat format din 20 de caractere, un număr de card care va fi format din 16 caractere şi un cod CIP format din 25 de caractere. 

Pe card vor mai apare datele de identificare ale medicului de familie, respectiv un certificat digital emis de Ministerul de Interne. De menţionat faptul că pe card pot apărea şi datele de contact ale celor două persoane care vor fi apelate în caz de urgenţă, inclusiv numerele de telefon. 

Cei care doresc pot să îşi treacă pe card şi grupa sanguină, Rh-ul, bolile cu risc vital, bolile cronice, dar şi consimţământul pentru donarea de organe după moarte.  

Baia Mare



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite