Şi-au rupt picioarele pe pârtiile de schi din Maramureş de Anul Nou

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Persoane accidentate pe partiile de schi din Maramures FOTO: Arhiva
Persoane accidentate pe partiile de schi din Maramures FOTO: Arhiva

Anul Nou a început cum nu se poate mai prost pentru două persoane care au fost salvate de jandarmii montani după ce s-au accidentat pe pârtiile de schi din Maramureş. Cele două au fost transportate la spital pentru acordarea de îngrijiri medicale.

În perioada sărbătorilor Anului Nou, pârtiile de schi din judeţ au fost foarte aglomerate, iar din nefericire, unii împătimiţi ai acestor sporturi, au suferit accidente fiind necesară pentru salvarea lor, intervenţia promptă şi profesionistă a echipajelor mixte formate din jandarmi montani împreună cu reprezentanţi ai Salvamontului.

În perioada 01 - 04 ianuarie a.c., jandarmii montani din cadrul Postului de Jandarmi Montan Ordine şi Siguranţă Publică Cavnic împreună cu reprezentanţi ai formaţiunii Salvamont Cavnic, au participat la două intervenţii de salvare a unor persoane accidentate pe pârtiile de schi. În chiar prima zi a anului, patrula de jandarmerie montană aflată în serviciu în zona pârtiei Icoana, din staţiunea Cavnic, a observat o persoană căzută pe pârtie, care acuza dureri la piciorul stâng.

Jandarmii împreună cu reprezentanţii Salvamont, i-au acordat primul ajutor persoanei accidentate, respectiv Raluca D. de 25 ani, din localitatea Şomcuta Mare, care a fost coborâtă la baza pârtiei şi predată aparţinătorilor pentru a fi transportată la Spitalul Judeţean de Urgenţă „Dr. Constantin Opriş” Baia Mare, pentru efectuarea unor investigaţii de specialitate.

Sâmbătă 03 ianuarie a.c.,jandarmii montani aflaţi în patrulare în zona pârtiei Roata din localitatea Cavnic, au fost solicitaţi de către un reprezentant al serviciului  Salvamont, să intervină pentru salvarea unei persoane accidentate pe pârtie.  D.M. de 17 ani din Sighetu Marmaţiei, a primit primul ajutor din partea echipajului de jandarmerie şi salvamont, fiindu-i imobilizat membrul inferior drept, după care fost coborâtă la baza pârtiei cu akja, de unde a fost preluată de către un echipaj SMURD şi  transportată la Spitalul Judeţean de Urgenţă „ Dr. Constantin Opriş” Baia Mare.

Citeste si: Accident grav pe pârtiile din Straja. Un copil de 13 ani a ajuns în spital, de la schi

La un an de la teribilul accident care l-a băgat în comă, apar noi veşti despre starea de sănătate a lui Schumacher: „Va fi o luptă grea!“

Baia Mare



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite