Se reia circulaţia peste Gutâi, dar lucrările contiuă. Pe unele porţiuni, circulaţia este semaforizată

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Astăzi se reia circulaţia prin pasul Gutâi (DN 18), Baia Sprie – Sighetu Marmaţiei. Traseul a fost închis din luna august pentru lucrări de reabilitare. Cu uşoare întârzieri, circulaţia s-a deschis, dar continuă lucrările, prin urmare traficul va fi semaforizat pe unele tronsoane de drum.

Traseul prin Pasul Gutâi se redeschide astăzi, 5 octombrie 2015, cel puţin asta au promis autorităţile judeţene, după ce vreme de o lună şi jumătate a fost închis pentru ample lucrări de reabilitare. Drumul trebuia să poată fi circulat încă de acum circa două săptămâni şi au existat promisiuni că nu vor fi întârzieri.

Potrivit Consiliului Judeţean, din 20 august până în 4 octombrie s-au efectuat lucrări ce constau în  11 kilometri de săpături, 21.000 de metri cubi de umpluturi, drenuri pe 10,8 kilometri şi frezare pe o suprafaţă de circa 106.000 metri pătraţi. De asemenea, s-au făcut lucrări de stabilizare prin reciclare cu emulsie bituminoasă şi liant hidraulic pe aceeaşi suprafaţă de circa 106.000 metri pătraţi. Pentru asfatare a fost nevoie de 21.000 de tone de mixtură. ”Lucrările s-au executat prin închiderea traficului rutier şi au fost executate conform normelor tehnice în vigoare. Întârzierile apărute în calendarul iniţial stabilit sunt datorate condiţiilor meteorologice nefavorabile din ultima perioadă. După reluarea traficului, lucrările la structura drumului, cele de balizaj şi de siguranţă rutieră  vor continua”, arată reprezentanţii CJ Maramureş.

Pe  tronsonul de drum Mara – Sighetu Marmaţiei se va turna stratul de uzură, iar pe anumite porţiuni din Pasul Gutâi, circulaţia va fi semaforizată, din cauza lucrărilor menţionate anterior.

Mai puteti citi:

Ce spune primarul Cătălin Cherecheş despre percheziţiile DNA din propria-i instituţie

Baia Mare



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite