Salariile asistenţilor persoanelor cu handicap se lasă aşteptate la unele primării din Maramureş

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Salariile asistenţilor persoanelor cu handicap se lasă aşteptate în cazul unor primării din Maramureş care se confruntă cu probleme de natură financiară. Sindicaliştii de la Cartel Alfa Maramureş, prin vocea preşedintelui Florin Hossu, trag un semnal de alarmă şi susţin că primăriile din judeţ au probleme cu plata acestei categorii de angajaţi.

Din păcate, în acest moment stăm destul de rău la plata persoanelor cu handicap având în vedere că rectificarea bugetară nu a avut loc la finele lunii iulie, aşa cum ni s-a promis de către Victor Ponta. Sper să vină acea rectificare, ca să nu ajungem cu întârzieri salariale foarte mari faţă de asistenţii personali. 

Există primării care fac un efort deosebit pentru a face rost de salarii, pentru această categorie de lucrători, dar mă uit cu îngrijorare la unele primării, gen Dumbrăviţa, care, deşi are venituri extrabugetare suficiente pentru a nu fi o problemă a acorda aceste sdalarii, văd că acel Consiliu Local de acolo nu alocă aceste sume.

Avem trei primării cu probleme, Lăpuşul Românesc, Dumbrăviţa, dar şi primăria din Cerneşti, care oferă salariile, dar nu poate oferi banii câştigaţi în instanţă. Iarăşi ne îndreptăm spre executorii judecătoreşti pentru a-şi primi minima sumă câştigată în instanţă, a declarat liderul Cartel Alfa Maramureş, Florin Hossu.  

Baia Mare



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite