Salarii de aproape 240.000 de lei pentru deputaţii maramureşeni, fără să ajute judeţul

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Deşi primele şase luni de mandat ale deputaţilor maramureşeni nu s-au făcut resimţite asupra judeţului, acestea au adus un aport financiar considerabil la averile aleşilor. Fiecare dintre cei nouă reprezentanţi au încasat venituri de peste 26.000 de lei, bani ce reprezintă doar salariile lunare.

Cei nouă aleşi de Maramureş au încasat în primele şase luni de mandat suma de 238.193 de lei numai din salarii, chiar dacă nicio lege adoptată în această perioadă nu poartă semnatură vreunui maramureşean. Vasile Berci este fruntaşul topului, încasănd în cele şase luni de activitate suma de 27.029 de lei, urmat de Mircea Man cu un venit de 26.980 de lei, Mircea Dolha a primit 26.759 de lei, Florin Tătaru a câştigat 26.870 de lei, iar Nuţu Fonta, Călin Matei, Istvan Bonis, Cornelia Negruţ şi Gheorghe Simon, câte 26.111 de lei fiecare. 

Conform unui raport pus la dispoziţie de Institutul pentru Politici Pubice în perioada primelor şase luni de activitate în plen, 220 de proiecte au devenit legi, dintre care 130 au fost doar completări sau modificări ale ordonanţelor existente. De asemenea doar 11% din totalul proiectelor aparţin parlamentarilor restul fiind iniţiative ale guvernului. Conform aceleaşi surse numărul proiectelor din parlament este cu 44% mai scăzut faţă de cel din anul anterior.  Lunar se plătesc în jur de nouă milioane de lei pentru deputaţii români şi trei milioane de lei pentru senatori. În ultimele cinci luni au avut loc 38 de şedinţe parlamentare, cheltuindu-se nu mai puţin de 25.000 de euro pentru o zi de plen.

Până în prezent activitatea parlamentarilor români în cele şase luni de activitate a costat bugetul 47.844.253 de lei. Dintre aceştia aproximativ 4,5 milioane de lei sunt cheltuieli cu diurna, 8,5 milioane au fost destinate cazării, 3 milioane transportului iar 20.473.428 de lei reprezintă cheltuielile privind plata salariaţilor din birourile parlamentare dar şi pentru bunurile şi serviciile necesare acestora. 



Deputaţii vor primi câte 30.000 de lei indemnizaţii de concediu

Parlamentul se face scut pentru miniştrii penali

Baia Mare



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite