Reţetă simplă fără coacere. Cheesecake cu căpşuni, vanilie şi jeleu de zmeură

0
Publicat:
Ultima actualizare:
După tăiere. FOTO: Arhivă personală
După tăiere. FOTO: Arhivă personală

Cheesecake, renumita tartă americană, este un dulce nelipsit din cofetării. Acesta poate fi însă realizat cu uşurinţă acasă de orice gospodină.

Băimăreanca Maria Pop recomandă o reţetă de cheesecake care se realizează în aproximativ 150 de minute.

Ingrendiente

Pentru blat : 400 grame biscuiţi digestivi cu aromă de scorţişoară, 200 grame unt topit;

Crema 1: 200 ml frişcă bătută, 300 grame brânză de vacă fină, 100 grame de căpşuni, 2 plicuri zahăr vanilinat, 6 foi gelatină;

Crema 2: 100 ml frişcă , 200 grame brânză vaci, 2 esenţe de vanilie, 3 plicuri zahăr vanilinat, 6 foi gelatină;

Jeleu: 500 grame de zmeură congelată, 6 linguri de zahăr, 200 ml de apă.

Mod de preparare

Se pisează biscuiţii şi se amestecă cu untul topit. Se pune în formă, după care se pune la răcit. 

Se face prima cremă. Se bate 200 ml frişcă spumă, se adăugă brânza. Căpşunii se pisează cu un blender şi se adăugă în compoziţie. Pe aragaz adăugăm 50 ml frişcă lichidă împreună cu cele 6 foi de gelatină, înmuiate în apă rece. Dizolvăm gelatina în frişcă lichidă încălzită bine. Apoi adăugăm peste compoziţie. Toată compoziţia obţinută se toarnă peste biscuiţi  şi se lasă la frigider pentru cel puţin 30 de minute.

Odată ce compoziţia se scoate de la rece, se pregăteşte jeleul. Se pun într-un vas, pe foc, 250 grame de zmeură cu 3 linguri de zahăr şi apă. Când clocotesc le dăm prin sită şi stoarcem zmeura. Păstram siropul şi adăugăm 6 foi de gelatină înmuiată în apă rece. Apoi turnăm peste restul compoziţie şi o băgăm la rece pentru 60 de minute,timp în care se pregăteşte a doua cremă. Se aplică acelaşi procedeu ca şi în cazul primei creme, frişcă bătută cu brânză, esenţele de vanilie, zahărul vanilat mixate bine şi adăugăm alte 6 foi de gelatină. Crema obţinută se toarnă peste restul compoziţiilor şi se lasă din nou la rece. Ultimul rând aplicat peste compoziţii va fi cel de jeleu, care se realizează după acelaşi procedeu. 

Pentru ornat se poate folosi zmeură, afine, căpşuni, margarete din napolitană, mentă şi ciocolată albă.

Citeşte şi:

Cum facem sosul Bechamel, de bază în bucătăria internaţională

Prima carte de bucate tipărită pe teritoriul României de azi a fost tradusă după 324 de ani. Cum găteau bucătarii din secolul al XVII-lea Varza à la Cluj

Baia Mare



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite