Secretele unui preparat delicios: tortul de biscuiţi cu cremă de vin
0Vă propunem astăzi o reţetă simplă, aromată, dar uimitor de bună din cartea de bucate a Sandei Marin: tortul de biscuiţi cu cremă de vin.
Ingrediente: 500 g biscuiţi, 4 albuşuri, 4 linguri zahăr, 2 linguri marmeladă. Crema: 4 linguri zahăr, 2 linguri făină, 4 gălbenuşuri, 1 l lapte, ½ pahar vin.
Mod de preparare:
Se freacă într-o cratiţă 4 linguri de zahăr, făina şi gălbenuşurile, peste care se toarnă laptele clocotit. Se pune pe foc, se amestecă şi când începe să se îngroaşe crema se adaugă ½ pahar cu vin. Separat se pun într-un castron biscuiţii rupţi în bucăţi mici.
Deasupra se toarnă crema de vin fiert. Se dă la rece. A doua zi se aşază compoziţia în formă de tort pe o farfurie rotundă sau dreptunghiulară. Se bat albuşurile spumă cu patru linguri de zahăr şi cu marmeladă şi se îmbracă tortul cu această spumă.