Secretele unui preparat delicios: tortul de biscuiţi cu cremă de vin

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Tort de biscuiţi cu cremă de vin FOTO Reţete Culinare pentru Toţi
Tort de biscuiţi cu cremă de vin FOTO Reţete Culinare pentru Toţi

Vă propunem astăzi o reţetă simplă, aromată, dar uimitor de bună din cartea de bucate a Sandei Marin: tortul de biscuiţi cu cremă de vin.

Ingrediente: 500 g biscuiţi, 4 albuşuri, 4 linguri zahăr, 2 linguri marmeladă. Crema: 4 linguri zahăr, 2 linguri făină, 4 gălbenuşuri, 1 l lapte, ½ pahar vin.

Mod de preparare:

Se freacă într-o cratiţă 4 linguri de zahăr, făina şi gălbenuşurile, peste care se toarnă laptele clocotit. Se pune pe foc, se amestecă şi când începe să se îngroaşe crema se adaugă ½ pahar cu vin. Separat se pun într-un castron biscuiţii rupţi în bucăţi mici.

Deasupra se toarnă crema de vin fiert. Se dă la rece. A doua zi se aşază compoziţia în formă de tort pe o farfurie rotundă sau dreptunghiulară. Se bat albuşurile spumă cu patru linguri de zahăr şi cu marmeladă şi se îmbracă tortul cu această spumă.

Turnu-Severin



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite