Reţeta celui mai rafinat lapte de pasăre. Desertul uşor şi cremos care se prepară în maximum 30 de minute
0
Francezii îi spun Île flottante, în engleză Floating island, adică insule plutitoare, pentru bulgăraşii din spumă de ou care plutesc pe crema fină de vanilie. Bănăţenii şi ardelenii îi zic, simplu, lapte de pasăre şi este unul din deserturile preferate ale copiilor şi adulţilor deopotrivă.
Desertul se prepară în maximum 30 de minute.
INGREDIENTE
500 ml lapte
4 ouă la temperatura camerei
150 g zahăr
un baton de vanilie
un praf de sare
MOD DE PREPARARE:
Laptele se pune la fiert cu batonul de vanilie iar albuşurile se bat spumă cu praful de sare şi 100 grame de zahăr, până devine bezea.
Din bezeaua obţinută, se pun găluşti de dimensiunea unei linguri în lapte, când acesta fierbe la foc mic. Se întorc de pe o parte pe alta, pentru 2-3 minute şi se scot, apoi, pe rând, în farfurii.
Gălbenuşurile se freacă cu restul de zahăr şi se încorporează, încet, în laptele fierbinte. Compoziţia se fierbe, apoi, la foc mic, până se îngroaşă.
În final, crema obţinută se toarnă într-un bol şi peste ea se aşează găluştele din spumă.
Laptele de pasăre se răceşte 1-2 ore înainte de servire. Porţiile se pot decora cu sos de caramel, nuci şi migdale.