Cum facem sosul Bechamel, de bază în bucătăria internaţională

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Sosul Bechamel FOTO flavor-picker.ro
Sosul Bechamel FOTO flavor-picker.ro

Chiar dacă se foloseşte foarte mult în bucătăria italiană, acest sos este de origine franceză şi a primit numele după marchizul de Bechamel. Vă propunem aici reţeta de sos Bechamel din cartea de bucate a Sandei Marin.

Ingrediente: 1 ½ lingură unt, 1 ceapă mijlocie, 1 morcov potrivit, 1 lingură făină, 1 l lapte (sau zeamă de carne), sare, piper alb, pătrunjel verde, 1 foaie dafin.

Mod de preparare:

Acest sos, întrebuinţat în mod curent în bucătăria franceză, se poate face fie cu lapte, fie cu zeamă de carne. Se înăbuşă într-o cratiţă, cu o lingură de unt (cam 30 g), o ceapă mijlocie şi un morcov potrivit, ambele tăiate mărunt; se ţin până se moaie, fără să se rumenească.

Separat se face un rântaş alb din ½ lingură de unt şi o lingură de făină. Se stinge cu 1 l de lapte sau zeamă de carne. Se adaugă sare, puţin piper alb, morcovul şi ceapa înăbuşite înainte, puţin pătrunjel verde şi o foaie de dafin.

Se lasă să fiarbă la foc mic cam trei sferturi de oră, amestecând să nu se prindă şi zarzavatul. Dacă nu e întrebuinţat imediat, se lasă sosul la cald, pe baie de apă, cu puţin unt proaspăt deasupra.

Turnu-Severin



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite