Râurile Someş, Lăpuş, Iza şi Tisa, populate cu crap românesc. Controale la sânge pentru braconaj

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Patru râuri din Maramureş vor fi populate cu crap românesc în perioada imediat următoare, urmând ca din toamna acestui an aceste râuri să fie populate cu caras cu o greutate de până la 2 kg.

Continuă seria de populări începuta în 2011, an în care s-a populat cu 6.000 kg de crap, caras şi şalău pe râurile Someş, Lăpuş , Iza şi Tisa . Astfel că în perioada 30 martie - 4 aprilie Asociaţia Vidra va popula râurile cu 2.500 kg de crap românesc cu greutatea cuprinsă între 1,600 kg şi 2,200 kg. 

Reprezentanţii Asociaţiei ţin să arate că din toamna acestui an cele patru râuri să fie populate cu 3.000 kg de caras cu greutatea cuprinsă între 1 kg şi 2kg, un record în greutate pentru această specie. 

"Pescarii au început să fie mai conştienţi şi mai responsabili privind respectarea legii pescuitului, la ultimele controale chiar observând eliberarea peştilor subdimensionati, folosirea de lansete sportive şi nu cele folosite la braconaj. 

Sigur că vom încerca să depistăm şi grupurile de braconieri care acţionează cu plase, paraşute şi triunghiuri în zonele Ţicău , Lucăceşti, Seini, Ilba, Ardusat şi Tămaia împreună cu inspectorul ANPA şi Jandarmeria Română", a declarat Bejan Cristian, preşedintele Asociaţiei. 

Citeste si: Superimunitatea lui Şova scoate românii în stradă. Protestele au început: „Parlament penal, marş la tribunal!”

Marko Attila: „Nu am folosit procesul de restituire în scop personal, nu am cerut şi nu am primit mită”

Baia Mare



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite