Promisiunile din campania preşedintelui CJ au rămas doar la stadiul de poveşti

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Zamfir Ciceu a fost ales preşedintele CJ Maramureş cu 48,15% FOTO: Arhivă
Zamfir Ciceu a fost ales preşedintele CJ Maramureş cu 48,15% FOTO: Arhivă

După o lungă luptă electorală, luna iunie a anului trecut ia adus lui Zamfir Ciceu funcţia de Preşedinte al Consiliului Judeţean Maramureş. Programul pentru dezvoltarea Maramureşului propus în timpul  campaniei electorale l-a ajutat să obţină un total de 48.15%  din voturile cetăţenilor.

După mai bine de un an de la alegeri, preşedintele Consiliului Judeţean Zamfir Ciceu nu a realizat aproape nimic din ceea ce a promis în campania electorală. Promisiunile legate de racordarea la sistemele europene de transport rutier de tip autostrada, a proiectelor pentru reabiliatrea drumurilor judeţene sau a modernizării celor existente au rămas doar promisiuni. Pe lângă inexistenţa unei autostrăzi în Maramureş, drumurile judeţene sunt într-o stare deplorabilă, majoritatea dintre acestea fiind lăsate de izbelişte. Nici lucrările legate de amenajarea celor 4 parcuri industriale sau modernizarea aeroportului Internaţional Baia Mare nu au fost încă demarate. Pe lângă lipsa acestor iniţiative, Aeroportul Internaţional Baia Mare se vede chiar nevoit să-şi desfăşoare activitatea cu mai puţini bani decât în 2012. 

Promisiunile referitoare la proiectele legate de agricultură şi dezvoltare rurală cum ar fi depozitare şi vânzarea produselor agricole şi a animalelor în sistem de licitaţie, eliminând intermediarii, cu toate că ar fi o iniţiativă demnă de admirat, încă nu şi-au făcut simţită prezenţa. Tot în stand-by sunt şi formarea asociaţiilor de producători sau realizarea demersurilor pentru introducerea finanţărilor europene.

Nici punctele legate de creşterea calităţii vieţii băimărenilor şi a siguranţei acestora nu au fost încă respectate. Din păcate promisiunile precum suplimentarea debitului de apă pentru Baia Mare şi realizarea unei reţele de apă pentru satele de pe Mara şi până în Sighetu Marmaţiei au rămas încă la stadiul de proiect.

Prea multe nu s-au facut nici în domeniul turismului. Deşi s-a promis dezvoltarea domeniului schiabil în jurul municipiului Baia Mare şi a oraşelor Baia Sprie, Cavnic şi Borşa sau amenajarea la intrările în judeţ a unor simboluri maramureşene, precum şi a unor parcări care să conţina informaţii despre oferta turistică a judeţului încă nici unul dintre aceste proiecte nu pare să fi reprezentat o prioritate.

Citeşte şi:

Comicul campaniei electorale: cele mai ciudate promisiuni şi cele mai amuzante nume de candidaţi

Promisiunile din campania electorală s-au dus pe apa sâmbetei: cresc taxele şi impozitele locale la Iaşi

Baia Mare



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite