Peste 200 de oameni au ieşit în stradă în Baia Mare. Se scandează: „PSD, ciuma roşie“ şi „DNA să vină să vă ia“

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Peste 200 de oameni au ieşit în stradă duminică, 22 ianuarie. Ei s-au adunat în faţa Prefecturii Maramureş încă de la ora 17.00.

UPDATE ORA 18.30 Băimărenii au venit pregătiţi cu un set de lozinci împotriva legii amnistiei şi, dacă în urmă cu o oră erau puţin peste 100 de persoane, la ora 18.00 erau peste 200 de oameni care scandau  ”Va rugăm să ne scuzaţi, nu producem cât furaţi”, ”Hoţii”, ”Corupţia ucide”, ”Dragnea, nu uita, Rmânia nu-i a ta”, ”Hoţii ALDE, PSD, ne duc în URSS”, ”Aţi fost votaţi, voi ne înşelaţi”, ”Legea-i lege pentru toţi nu-i făcută pentru hoţi”, ”Vrem democraţie, hoţii-n puşcărie”, ”Nu vrem amnistie, hoţii-n puşcărie”. Protestatarii sunt majoritatea oameni tineri sau de vârstă medie şi foarte puţini vârstnici. Aceştia spun că sunt revoltaţi din cauza legii amnitiei ş a graţierii. ”Suntem împotriva Legii Amnistiei şi a Graţierii, toţi, de aceea ne-am adunat aici. Pentru că această lege va apăra toţi penalii din România de a răspunde în faţa justiţiei şi, pe lângă, asta cred că va scoate alţi infractori din puşcărie”,  spune Nicoleta Ivan. La fel ca şi alţi participanţi, ea spune că legea îi este dedicată lui Dragnea, spune Nicoleta Ivan. ”Suntem aici pentru a ne manifesta nemulţumirea faţă de Legea Graţierii şi Legea Amnistiei. Pentru că partea de graţiere nu rezolvă aşa-zisa motivaţie cu aglomeraţia din penitenciare, s-a dovedit statistic că 80% din cei eliberaţi revin, într-un an de zile, în puşcării. Pe lângă asta, sunt prevederi făcute cu dedicaţie. De exemplu, la Legea Amnistiei se vorbeşte despre exonerarea persoanelor cu abuzuri în serviciu c prejudicii mai mici de 200.000 de ron. Ori domul Dragnea este acuzat de un prejudiciu de 182.000 de ron”, este de părere Ovidiu.

UPDATE ORA 17.55 Peste 200 de oameni au ieşit în stradă în Baia Mare. Ei s-au adunat în faţa Prefecturii Maramureş şi scandează: „PSD, ciuma roşie“ şi „DNA să vină să vă ia“.

Băimărenii se pregătesc să iasă în stradă, astăzi, de la ora 17.00. Locul anunţat este în faţa Prefecturii, acolo unde în jur de 500 de persoane au anunţat deja, pe reţeaua de socializare Facebook, că vor fi prezenţi. Băimărenii vor protesta împotriva modificării codurilor penale şi a legii graţierii. 

Astfel de proteste au avut loc, deja, în mai multe oraşe din ţară.

image
image
image
image

Mai puteţi citi:

Efectele distrugătoare asupra copiilor ale agresiunii verbale. „Rata a crescut şi ia o amploare urâtă“

Baia Mare



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite