Pesta porcină ameninţă România. Un focar a fost decosperit în Ucraina, foarte aproape de graniţa cu ţara noastră

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Un focar de pestă porcină africană a fost descoperit în Ucraiana, foarte aroape de graniţa cu România. Autorităţile au luat măsuri imediat. Direcţia Sanitară Veterinară şi pentru Siguranţa Alimentelor Maramureş a informat Instituţia Prefectului Maramureş. În zona respectivă nu au mai evoluat până în prezent alte cazuri sau focare de pestă porcină africană.

În perioada imediat următoare, DSVSA Maramureş va institui o serie de măsuri după cum urmează: informarea tuturor medicilor veterinari de liberă practică despre evoluţia bolii şi dispoziţii pentru supravegherea teritoriului, informarea proprietarilor de ferme comerciale de porcine pentru a-şi spori măsurile de biosecuritate, cooperarea cu inspectoratele teritoriale silvice şi cu asociaţiile de vânătoare pentru a spori supravegherea fondurilor de vânătoare şi notificarea oricărei suspiciuni de boală şi, de asemenea, informarea populaţiei, a micilor fermieri despre evoluţia bolii şi colaborarea pentru notificarea oricăror suspiciuni.

În vederea prevenirii apariţiei pestei porcine în judeţul Maramureş, se impun, de asemenea, următoarele măsuri: porcii nu vor putea fi comercializaţi în cadrul târgurilor de animale din judeţ, mişcarea animalelor fiind monitorizată cu cea mai mare atenţie de autorităţi; se impune menţinerea porcinelor în incinta curţilor şi limitarea circulaţiei acestora în afara localităţilor, respectiv anunţarea oricăror cazuri de îmbolnăvire sau moarte a porcinelor sau mistreţilor la medicul veterinar din localitate, la primării sau la DSVSA Maramureş.

Mai puteţi citi:

Bătrână de 84 de ani, lovită de autobuz în staţie. Imaginile au fost surprinse pe camerele de supravegere VIDEO

Baia Mare



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite