Patru bărbaţi au vrut să jefuiască o bătrână ziua în amiaza mare. Au fost prinşi de poliţie

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Doi baimareni au dat dovada de simt civic FOTO:arhiva Adevarul
Doi baimareni au dat dovada de simt civic FOTO:arhiva Adevarul

Băimărenii dau dovadă de simţ civic. Au arătat-o doi băimăreni, reclamaţiile făcute de aceştia conducând oamenii legii la identificarea unor hoţi şi la recuperarea prejudiciului în două cazuri de furt.

În data de 27 august, la orele amiezii,  o femeie a sunat la 112 pentru a sesiza la poliţie că a văzut pe stradă patru bărbaţi care urmăreau o bătrână pe bulevardul Republicii din Baia Mare, iar unul dintre ei a băgat mâna în buzunarul vestei acesteia, fără ca victima să îşi dea seama.

Potrivit declaraţiilor făcute de către Cecilia Grozavu, purtător de cuvânt al IPJ Maramureş, la faţa locului s-a deplasat echipajul de siguranţă publică care a depistat în apropiere grupul de bărbaţi dar nu şi victima, care şi-a continuat deplasarea fără să realizeze că a fost victima unei tentative de furt. Cei patru bărbaţi, cu vârste între 30 şi 34 de ani, au fost identificaţi şi conduşi la sediul poliţiei pentru audieri.

Cercetările efectuate de poliţiştii de investigaţii criminale au stabilit că în aceeaşi zi, cu doar două ore mai devreme, doi dintre ei au mai comis un furt în Piaţa Izvoarele din municipiu. Ei au sustras un telefon mobil din poşeta unei femei din Baia Sprie, furtul nefiind încă sesizat la poliţie.

Astfel, datorită implicării femeii care  a sesizat poliţia iniţial, prejudiciul a fost recuperat iar cei doi s-au ales cu dosare penale sub aspectul comiterii infracţiunii de furt. Cercetările continuă pentru documentarea activităţii infracţionale a tuturor bărbaţilor identificaţi”,a declarat Cecilia Grozavu.

Un alt băimărean a sesizat tot în data de 27 august poliţia cu privire la existenţa unui scuter abandonat de două zile în apropierea unei unităţi de învăţământ pe care el o păzeşte noaptea. 

Poliţiştii au stabilit că vehiculul reprezintă obiectul unei infracţiuni de furt comise în dauna unui băimărean care, fiind plecat din ţară, nu avea cunoştinţă de dispariţia bunului. Scuterul a fost restituit aparţinătorilor  victimei iar poliţiştii continuă cercetările în vederea identificării autorilor.

Baia MarePartenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite