Pagube de aproape trei milioane de lei produse de fenomenele meteorologice periculoase, în luna martie

0
Publicat:
Ultima actualizare:
10 kilometri de drumuri judeţene au fost afectaţi de ploi FOTO: Adevărul
10 kilometri de drumuri judeţene au fost afectaţi de ploi FOTO: Adevărul

Într-o întâlnire de lucru, desfăşurată miercuri, prefectul Anton Rohian a declarat că, în luna martie, fenomenele meteorologice periculoase au produse pagube, în valoare de peste 2.850.000 de lei în judeţul Maramureş.

Precipitaţiile sub formă de ploaie, suprapuse cu un strat de zăpadă existen în zonele montane, au contribuit la formarea de torenţi, scurgeri de pe versanţi, dar şi la creşterea debitelor unor râuri. Au fost afectate de revărsarea apelor din albie, râurile Dobric, Bloaja şi Cavnic, dar şi cinci unităţi administrativ – teritorialeŞ Copalnic Mănăştur, Dumbrăviţa, Tăuţii Măgherăuş, Baia Mare şi Târgu Lăpuş, respectiv 18 localităţi din cadrul acestora. 

Apele au produs pagube pe  o lungime de 0,02 kilometri de drum judeţean, 10 kilometri de drumuri judeţean, 27,7 kilometri de străzi şi uliţe, două poduri, 12 podeţe şi 2,5 kilometri de apărare de mal. Torenţii formaţi ca urmare a precipitaţiilor au transportat aluviuni şi materiale care au colmatat 30 de metri cubi de reţea de canalizare a apelor pluviale. De asemenea, creşterea debitelor şi nivelurilor cursurilor de apă au erodat 1,5 kilometri de mal. Au fost inundate 10 hectare de terenuri agricole cultivate şi 13 hectare de terenuri agricole necultivate.

Baia Mare



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite