Municipalitatea îşi doreşte fostul combinat Cuprom. Proprietarii au făcut o nouă ofertă

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Municipalitatea a decis să analizeze oportunitatea de-a achiziţiona o mare parte din fosta platformă industrială a combinatului Cuprom, după ce Piraeus Leasing a prezentat o nouă ofertă. Negocierile se vor purta între reprezentanţii băncii şi unii coinsilieri locali, pentru ca municipalitatea să intre în posesia terenurilor şi a clădirilor din acea zonă.

La ultima şedinţăa a Consiliului Local Baia Mare, consilierilor li s-a prezentat noua ofertă a Piraeus Leasing de vânzare a majorităţii terenurilor şi clădirilor ce aparţin fostei uzine Cuprom. Această nouă ofertă este una mult mai mică decât precedenta şi se ridică la o valoare de aproximativ trei milioane de euro.

„Este o nouă ofertă, diminuată într-un mod major, de la aproape 10 milioane la trei milioane de euro. S-a mandatat comisia Consiliului Local să negocieze pentru luarea acestui imobil ori prin cumpărare ori prin altfel de maniere. Să putem să facem un proiect major de dezvoltare economică a municipiului Baia Mare pe acele 50 de hectare. După ce comisia de specialitate va negocia, va ajunge la un numitor comun, Consiliul Local va vota cu privire la oportunitate, respectiv cu privire la preţul pentru ceea ce înseamnă achiziţia acestui teren”, a declarat Cătălin Cherecheş, primarul municipiului Baia Mare. 


În momentul de faţă, există patru proprietari ce deţin întreagul teren şi clădirile fostei uzine, însă majoritar este Piraeus Leasing, cea care deţin peste 60% din suprafaţa acesteia. 

Baia MarePartenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite