Meteorologii anunţă ninsori şi viscol în Maramureş!

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Atenţionarea intră în vigoare de vineri FOTO: Adevărul
Atenţionarea intră în vigoare de vineri FOTO: Adevărul

Instituţia Prefectului a primit  de la Centrul Meteorologic Regional Transilvania Nord, o avertizare meteorologică cod galben de ninsori, intensificări ale vântului  şi viscol valabilă în perioada 18 ianuarie, ora 18.00-19 ianuarie, ora 15.00.

În adresă se menţionează că în noaptea de vineri spre sâmbătă şi în prima parte a zilei de sâmbătă va ninge în judeţul Maramureş. Vântul va sufla tare la munte, cu viteze de peste 90 km/h, viscolind şi spulberând zăpada.

Prefectul Sorin Rednic, în calitate de preşedinte al Comitetului judeţean de iarnă, a solicitat avertizarea comandamentelor locale de iarnă şi a grupurilor de suport tehnic. „Am dispus pregătirea de intervenţie a societăţilor care asigură şi întreţin viabilitatea sectoarelor de drumuri publice din judeţ. Au fost verificate existenţa stocurilor de material antiderapant, a stocurilor de carburant şi a utilajelor de intervenţie. S-au adus suplimentar cantităţi de nisip şi sare  care să asigure efectuarea lucrărilor de deszăpezire. Avem un total de 4227 tone nisip, 1569 tone sare şi 40 tone carburant. Există utilaje de intervenţie pregătire la societăţile de pe drumurile naţionale şi judeţene, comandamentelor locale de iarnă, dar şi a comandamentului judeţean (în total 218 utilaje de intervenţie şi două autofreze în Pasul Gutâi). S-a efectuat catagrafierea persoanelor însărcinate care locuiesc în zone greu accesibile şi de asemenea, a pacienţilor care sunt transportaţi pentru dializă. Echipaje ale Serviciului Poliţiei Rutiere vor patrula pe sectoarele de drumuri publice şi monitoriza modul în care se desfăşura circulaţia rutieră“, a spus prefectul de Maramureş. 

Baia Mare



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite