Medic şi secretară, arestaţi la domiciliu pentru luare de mită. 58 de acte de luare de mită, în doar trei zile

0
0
Medicul şi secretara sunt arestai la domiciliu     Foto: Adevărul
Medicul şi secretara sunt arestai la domiciliu     Foto: Adevărul

Un medic de medicina muncii şi secretar-dactilografa de la Spitalul Municipal din Sighetu Marmaţiei au fost arestaţi la domiciliu pentru luare de mită. Există indicii care arată că medicul ar fi luat mită de 58 de ori în luna august a acestui an.

Un medic în vârstă de 55 de ani din cadrul Cabinetului de expertiză medicală şi recuperarea capacităţii de muncă din Spitalul Municipal Sighetu Marmaţiei şi secretar-dactilografa în vârstă de 44 de ani se află în arest la domiciliu pentru luare de mită. Ei au primit în mod repetat şi la intervale scurte de timp diverse sume de bani şi alte bunuri de la un număr de 113 persoane, în legătură cu îndeplinirea atribuţiilor sale de serviciu. Instanţa le-a interzis celor doi să părăsească imobilele în care locuiesc fără permisiunea organului judiciar care a dispus măsura sau în faţa căruia se află cauza. De asemenea, ei au obligaţia de a se prezenta în faţa organului de urmărire penală, judecătorului de drepturi şi libertăţi, a judecătorului de cameră preliminară sau a instanţei de judecată ori de câte ori sunt chemaţi şi de a nu comunica între ei şi cu martorii din cauză.

„Pentru a dispune măsura arestului la domiciliu, instanţa a reţinut că în cauză există indicii temeinice care să justifice presupunerea că inculpata M. F., în perioada 18.07.2017-03.08.2017, în baza aceleiaşi rezoluţii infracţionale, în timp ce îşi desfăşura activitatea în cadrul Cabinetului de expertiză medicală şi recuperarea capacităţii de muncă din Spitalul Municipal Sighetu Marmaţiei, a primit în mod repetat şi la intervale scurte de timp diverse sume de bani şi alte bunuri de la un număr de 113 persoane, în legătură cu îndeplinirea atribuţiilor sale de serviciu.

În sarcina inculpatului M. M., instanţa a reţinut că în cauză există indicii temeinice care să justifice presupunerea că acesta, în intervalul 01.08-03.08.2017, în baza aceleiaşi rezoluţii infracţionale, în timp ce îşi desfăşura activitatea la Comisia de evaluare a capacităţii de muncă Sighetu Marmaţiei, comisie în cadrul căreia fusese desemnat de către conducerea Casei Judeţene de Pensii Maramureş să-şi desfăşoare activitatea începând cu luna august 2017, datorită deficitului de cadre medicale în acest domeniu, a săvârşit un număr de 58 de acte materiale de luare de mită”, se arată în documentul remis presei.

Mai puteţi citi:

Autorul accidentului de pe Mesteacăn contestă măsura arestării preventive

Baia Mare


Ultimele știri
Cele mai citite

Partenerii noștri