Maramureş: Traficul rutier şi pietonal prin PTF Sighetu Marmaţiei, suspendat temporar

0
Publicat:

Traficul rutier şi pietonal dintre România şi Ucraina prin punctul de trecere Sighetu Marmaţiei a fost suspendat din cauza unor disfuncţionalităţi apărute în sistemul informatic al autorităţilor ucrainene.

 

Traficul rutier prin punctul Sighetu Marmației a fost suspendat FOTO Adevărul
Traficul rutier prin punctul Sighetu Marmației a fost suspendat FOTO Adevărul

 "Joi, 24 noiembrie, începând cu ora 15.40, traficul prin Punctul de Trecere a Frontierei Sighetu Marmaţiei s-a întrerupt din cauza unor disfuncţionalităţi ale sistemului informatic ucrainean. Odată cu reluarea traficului, conducerea ITPF Sighetu Marmaţiei va dispune toate măsurile aflate în competenţa instituţiei, în vederea fluidizării traficului", a spus Iulia Stan, citată de Agerpres.

Conform aceleiaşi surse, prin punctele de trecere a frontierei Halmeu, jud. Satu Mare, Vicovu de Sus şi Siret, jud. Suceava, traficul din şi înspre Ucraina decurge în condiţii normale.  

Cozi imense la trecerea în Ungaria

Sute de camioane așteaptau miercuri să treacă frontiera la Nădlac II şi Vărşand. Cozile se întindeau pe 8 kilometri. Cozile imense s-au format înainte de Punctele de Trecere a Frontierei Nădlac II şi Vărşand, iar șoferii sunt nevoiți să aștepte câteva ore pentru a realiza formalitățile de trecere spre țara vecină, Ungaria.

Conform aplicaţiei "Trafic online" de pe site-ul Poliţiei de Frontieră, la Nădlac II sunt deschise trei artere de control pentru traficul greu, pe sensul de ieşire.

"Trafic intens - număr mare de automarfare prezente la verificările de frontieră pe sensul de ieşire din ţară. Lipsă personal din partea autorităţilor maghiare", transmitea aplicaţia miercuri, 23 noiembrie. 

La Vărşand, sunt deschise tot trei artere de ieşire (capacitate maximă) pentru traficul greu şi se aşteaptă minimum 180 de minute. La Nădlac I este deschisă o arteră şi se aşteaptă 80 de minute.

Poliţia de Frontieră Arad a precizat că înainte de Nădlac II coloana de automarfare formată pe autostradă este lungă de opt kilometri, iar înainte de Vărşand este de şase kilometri, pe drumul naţional.

Pe sensul de intrare în România, sunt probleme doar la Nădlac II, unde şoferii de camioane aşteaptă o oră pentru a trece graniţa.

Baia Mare



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite