Maramureș, promovat de Charlie Ottley. Jurnalistul britanic începe o campanie internațională pentru turismul din România

0
Publicat:

Maramureșul va fi parte dintr-o campanie amplă de promovare a României, care poartă semnătura celebrului jurnalist britanic Charlie Ottley. Parte din campanie vor fi Brașov, Sibiu, Craiova, Timiș și Oradea.

Maramureșul este promovat în campania celebrului jurnalist britanic  FOTO CJ  Maramureș
Maramureșul este promovat în campania celebrului jurnalist britanic FOTO CJ Maramureș

După ce a prezentat lumii întregi crâmpeie din tezaurul valoros al Maramureșului prin seriile de documentare „Wild Carpathia” și „Flavours of Romania”, Charlie Ottley a filmat în Maramureș mai multe materiale de promovare, care urmează să fie difuzate pe postul de televiziune BBC, în perioada 24 noiembrie – 31 decembrie 2022. Noua serie va avea nouă episoade, iar campania de promovare ar putea schimba imaginea României în lume.

Jurnalistul britanic Charlie Ottley a venit pentru prima oară în România în urmă cu 10 ani. De atunci a realizat trei serii de documentare, care au fost difuzate în toată lumea. Este vorba despre Wild Carpathia”, „Flavours of România” și „România, redescoperă-te”.

Charlie Ottley s-a declarat îndrăgostit de țara noastră și spune că istoria de peste 3.000 de ani este o moștenire bogată care ar trebui să facă din România una din țările cu cea mai bogată cultură din Europa.

Ottley a confirmat că „odată ce ajungi în Maramureș, te îndrăgostești ireversibil de vatra  tradițiilor vii, a locurilor fără pereche și a oamenilor primitori”. El spune că revine cu drag în Maramureș, ori de câte ori are ocazia.

Spoturile de promovare vizează resursele turistice

Alături de județul Maramureș, prin campania internațională vor mai fi promovate și alte destinații îndrăgite din țara noastră, respectiv Brașov, Craiova, Oradea, Sibiu și Timiș. Spoturile de promovare surprind principalele resurse turistice ale acestor destinații, dar și impresionanta moștenire culturală a României, pe care Charlie Ottley o numește „una dintre țările cu cultura cea mai bogată din Europa”.

Campanie de promovare a României  FOTO CJ Maramureș
Campanie de promovare a României FOTO CJ Maramureș

O parte din filmări au avut loc la Muzeul Satului din Baia Mare, la finalul lunii septembrie. „Binecunoscutul Charlie Ottley a venit alături de o echipă de profesioniști pentru a descoperi și pentru a gusta preparate speciale, pentru a cunoaște oameni și locuri minunate din Maramureș. Ne-am bucurat să îl avem <la noi acasă> și am încercat să îl primim cum se cuvine. Cetera și zongora au completat peisajul tradițional, iar doba a ținut ritmul pentru că așa cum știți, în Maramureș timpul parcă stă în loc”, au spus atunci reprezentanții Muzeului satului.

Baia Mare



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite