Mai puţine infracţiuni în Maramureş, faţă de anul precedent

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Rata infracţionaităţii a scăzut considerabil în Maramureş FOTO: Adevărul
Rata infracţionaităţii a scăzut considerabil în Maramureş FOTO: Adevărul

Ca urmare a acţiunilor desfăşurate de structurile de ordine publică pentru creşterea gradului de siguranţă şi protecţie a cetăţenilor, dar şi a combaterii criminalităţii stradale, rata infracţionalităţii stradale în Maramureş a scăzut cu 30,66% fată de anul anterior. Zonele judeţului cu cea mai mare rată a infracţionalităţii au fost declarate oraşele Baia Mare şi Sighetu Marmaţiei.

În urma demersurilor întreprinse de poliţişti în primele şase luni ale acestui an infracţionalitatea înregistrează un trend descendent, cu 15%, fiind înregistrate 2.793 de fapte în semestrul I, al anului 2013. Din totalul acestor infracţiuni 68% au fost sesizate în mediul rural şi 32% în mediul urban. De asemenea, au fost constatate 16.765 de fapte de natură contravenţională.

Una dintre priorităţile conducerii Inspectoratului de Poliţie al Judeţului Maramureş a fost creşterea gradului de siguranţă al cetăţeanului prin diminuarea faptelor antisociale stradale. În funcţie de zonele de risc identificate au fost reorganizate şi adaptate permanent itinerariile de patrulare ale echipajelor de ordine şi siguranţă publică. Ca urmare a acestor măsuri întreprinse şi a prezenţei active în teren, numărul total al infracţiunilor constatate în flagrant a crescut cu 21,91% faţă de anul precedent, infracţionalitatea stradală sesizată la nivelul judeţului Maramureş înregistrând o scădere cu 30,66% faţă de anul anterior. Aceasta se manifestă pregnant în zonele aglomerate, în principal în cele 2 municipii ale judeţului: Baia Mare şi Sighetu Marmaţiei. Din totalul faptelor stradale, majoritatea au fost sesizate ca fiind comise noaptea şi cele mai multe sunt furturi. 

În primul semestru al acestui an au fost sesizate 24 fapte penale săvârşite în şcoli, în care au fost implicaţi elevi. Pentru prevenirea delicvenţei juvenile, poliţiştii de prevenire şi de proximitate au iniţiat campanii în unităţile de învăţământ. Peste 12.000 de elevi, cadre didactice şi părinţi au beneficiat de informaţiile prezentate în cadrul acestor campanii. 

Cireşte şi:

Peste 500 de dosare penale la IPJ Alba în urma unor sesizări APIA de înşelăciune şi fals

Rata infracţiunilor fiscale a crescut în Maramureş cu 66 de procente faţă de anul anterior

Baia Mare



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite