Luptă pentru elicopterele SMURD

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Maramureşenii se luptă pentru un elicopter SMURD FOTO: Arhivă
Maramureşenii se luptă pentru un elicopter SMURD FOTO: Arhivă

În perioada imediat următoare, un nou elicopter SMURD va fi alocat regiunii de nord-vest al României. Deşi în Maramureş sau în judeţul Satu Mare nu există nici un astfel  de elicopter , aparent acesta va ajunge la Cluj, deşi cjujenii mai au un astfel de mijloc de intervenţie rapidă în dotare. În momentul de faţă, mai mulţi maramureşeni încearcă să aducă aparatul de zbor în Maramureş.

Având în vedere că judeţele Maramureş, Satu Mare sau Sălaj nu dispun de niciun elicopter, atribuirea unui mijloc de intervenţie rapidă  în această zonă ar fi vitală. „Am câştiga foarte mult timp. Dacă elicopterul ar veni în Maramureş, am ajunge în câteva minute la Borşa, în Satu Mare sau oriunde în aceste zone. Aşa s-ar economisi foarte mult timp. Trebuie să gândim cum să intervenim mult mai reprede. Dacă elicopterul ar merge tot la Cluj s-ar pierde la fel de mult timp ca şi până acum. Nu ştim încă nimic cu siguranţă, dar vom face tot posibilul ca să-l aducem în Maramureş“, a spus Ion Pop, inspectorul şef al I.S.U Maramureş. 


În această tentativă s-a implicat şi unul dintre parlamentarii maramureşeni, care a încercat să vorbească personal cu Raed Arafat. „E o problemă destul de delicată, e vorba de un elicopter din partea Smurdului care ar trebui să fie adus în regiunea de nord-vest a României şi din câte am înţeles ar fi repartizat la Cluj. Din câte ştiu eu, ei mai au un elicopter, dacă nu chiar două. Cred că ar fi binevenit să avem un elicopter Smurd în judeţ care să salveze oameni. În această dimineaţă am vorbit cu fostul ministru, Traian Igaş şi am apelat şi la ajutorul dânsului” a spus senatorul Ciprian Rogojan. 

Baia Mare



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite