Infecţiile respiratorii şi pneumoniile fac ravagii în Maramureş

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Au crescut îngrijorător cazurile de infecţii respiratorii şi pneumonii   Foto: Shutterstock
Au crescut îngrijorător cazurile de infecţii respiratorii şi pneumonii   Foto: Shutterstock

Direcţia de Sănătate Publică anunţă că numărul cazurilor de infecţii respiratorii şi pneumonii a crescut alarmant, faţă de aceeaşi perioadă a anului trecut. Dina cest motiv, reprzentanţi instituiei a decis să emită o serie de sfaturi pentru populaţie.

Situaţia este îngrijorătoare pentru autorităţile din domeniul sănătăţii, după ce numărul cazurilor de infecţii respiratorii a crescut cu 51 la sută, in timp ce cazurle de pneumonii au cresscut cu 69 la sută, faţă deaceeaşi perioadă a anului trecut. Nu se şti exact care este cauza care a dus la aceeastă sitaţie, însă Direcţia de Sănătate Publică Maramureş a emis o serie de măsuri pentru populaţie pe care le recomandă pentru evitarea îmbolnăvrii:

1. Păstrarea unei igiene individuale riguroase, cu spălarea mâinilor, mai ales dupa suflarea nasului şi contactul cu persoane bolnave.

2. Evitarea aglomerărilor umane şi a contactului cu persoanele bolnave.
3. Evitarea automedicaţiei, mai ales a tratamentului antibiotic şi prezentarea la medicul de familie in cazul apariţiei unor simptome de viroza respiratorie.
4. Persoana bolnava va fi izolata in locuinta de restul familiei.
5. Persoanele bolnave vor folosi batiste igienice personale în caz de tuse sau strănut de preferinta de unica utilizare.
6. Aerisirea încăperilor( locuinte, birouri, sali de clasa, saloane, etc.)  cu menţinerea unei temperaturi de 18-20 grade C.
7. Efectuarea zilnică a triajului epidemiologic la intrarea în colectivităţile de copii si tineri cu trimiterea la domiciliu a copiilor care prezintă febră, tuse, etc;
8. Efectuarea triajului epidemiologic zilnic la personalul medical din unităţile sanitare cu paturi.

9. Vaccinarea antigripala a persoanelor la risc.

Mai puteţi citi:

Simptomele PKU, cumplita boala rară şi gravă care duce la retard mintal dacă nu este diagnosticată imediat după naştere

Baia Mare



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite