Hoţul de lemne care l-a ucis pe pădurarul Liviu Pop, condamnat la 17 ani de închisoare

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Pădurarul Liviu Pop a fost ucis cu propria armă de către un hoţ de lemne. FOTO: Facebook
Pădurarul Liviu Pop a fost ucis cu propria armă de către un hoţ de lemne. FOTO: Facebook

Bărbatul care în octombrie 2019 l-a ucis pe Liviu Pop, pădurarul maramureşean care îl prinsese la furat de lemne, a fost condamnat la 17 ani şi 4 luni de închisoare, printr-o hotărâre definitivă a instanţei din Cluj.

Ucigaşul, prins la aproape un an după comiterea faptelor, în august 2020, a fost condamnat vineri pentru uciderea unui funcţionar care-şi îndeplinea atribuţiile, tâlhărie calificată şi folosirea fără drept a unei arme, arată Digi24. 

În vârstă de 37 de ani, tată a trei copii, Liviu Pop a fost împuşcat de către hoţul de lemne cu propria armă de vânătoare, iar apoi trupul său a fost aruncat într-o râpă. Numele inculpatului nu a fost făcut public până la acest moment. 

Cazul a stârnit un val de proteste în România la acea vreme, oamenii manifestându-şi solidaritatea faţă de familia victimei. Moartea pădurarului a evidenţiat şi un subiect mai puţin abordat de autorităţi - mafia lemnului. Cu toate acestea, în primele zile după tragedie anchetatorii au negat orice implicare a mafiei lemnului în acest caz.

În prima fază procurorii au cercetat cazul din prisma unui omor, dar nu au exclus ipoteza ca pădurarul să se fi autoîmpuşcat din greşeală în timpul altercaţiei cu hoţul din pădure. Unele surse declarau la acea vreme însă că nu poate fi vorba despre o autoîmpuşcare deoarece arma de vânătoare a pădurarului era ruptă, semn că suspectul a folosit-o atunci când l-a lovit pe Liviu Pop. 

Cazul lui Liviu Pop a ajuns şi în presa internaţională. BBC, televiziunea publică din Marea Britanie, a relatat despre cazul pădurarului în condiţiile în care în România mai mulţi pădurari au fost agresaţi în ultimii ani sau chiar executaţi de către cei care fac tăieri ilegale de păduri.

Baia Mare


Ultimele știri
Cele mai citite

Partenerii noștri