HCM Baia Mare, victorie de moral înaintea disputei din Liga Campionilor cu Savehof

0
Publicat:
Ultima actualizare:
HCM Baia Mare, a 20-a victorie în Liga Nationala FOTO:Dragos Hojda/aDEVARUL
HCM Baia Mare, a 20-a victorie în Liga Nationala FOTO:Dragos Hojda/aDEVARUL

HCM Baia Mare a obţinut în această seară o nouă victorie în Liga Naţională feminină de handbal în deschiderea etapei cu numărul 21 din actuala ediţie de campionat. Băimărencele au trecut lejer de Râmnicu Vâlcea, scor 31-21.

HCM Baia Mare a învins, scor 31-21 HCM Rm Vâlcea, în primul joc programat din etapa 21 a Ligii Naţionale feminine de handbal. Băimărencele antrenate de Tone Tiselj au obţinut astfel cea de-a 20-a victorie din acest sezon. După acest meci HCM Baia Mare a adunat 60 de puncte care le asigură, în continuare, statutul de lidere ale campionatului. Eliza Buceschi a fost principala marcatoare pentru Baia Mare în această partidă.

Dacă echipa condusă de Dumitru Muşi a nutrit vreo speranţă venind acasă la campioana României, atunci această speranţă a fost spulberată fără doar şi poate încă din debutul primei reprize. Atunci, după golul dat de Andrei în primul minut de joc, potrivit hcmbaiamare.ro, campioanele se descătuşează în atac şi punctează prin Makeeva, Abbingh, Do Nascimento, Herrem şi Lobach, demonstrându-şi paleta largă de exprimare: 5-1 în minutul 7. 

Jucătoarele din Râmnicu Vâlcea reuşesc să înscrie al doilea lor gol în minutul 9: 5-2. Până la finalul primelor 30 de minute de joc, de altfel, vâlcencele înscriu de doar zece ori, băimărencele jucând înţelept în apărare. Maximum şapte goluri este distanţa înregistrată în prima repriză: 15-8 în minutul 26, la pauză scorul fiind de 16-10. 

În al doilea act al acestei prime confruntări din etapa 21, ostilităţile din teren curg după acelaşi scenariu, doar că ecartul creşte până la 10 goluri, o distanţă atinsă prima dată în minutul 46, la scorul de 24-14, ultima oară la 31-21, scor final. Băimărencele ajung la 60 de puncte adunate în acest sezon de Ligă şi se menţin pe primul loc în clasament. 

HCM Baia Mare - HCM Râmnicu Vâlcea 31-21 (16-10)

Sala sporturilor "Lascăr Pană";

Au arbitrat: Ionuţ Barbu şi Georgian Badiu (Cluj);

Observator FRH: Ioan Râpă (Timişoara);

Aruncări de la 7m: 2-5 (transformate 2-3, au ratat Ilina şi Vădineanu);

Minute de eliminare: 6-2;

HCM Baia Mare: Ungureanu (10 intervenţii, inclusiv o aruncare de la 7m), Arenhart (11), Cetăţeanu - Buceschi 7, Lobach 5, Do Nascimento 4 (2 din aruncări de la 7m), Nechita 3, Herrem 3, Abbingh 3, Tătar 2, Davydenko 2,  Makeeva 1, Marin 1, Szucs, Gjeorgjievska, Pîrvuţ; antrenori: Tone TIselj şi Grega Karpan;

HCM Rm Vâlcea: Băbeanu (13), Sântămărtean - Vădineanu 6 (3), Ilina 4, Stoica 3, Predoi 2, Andrei 2, Cherăscu 1, Craiu 1, Bădiţa 1, Adespii-Molnar 1, Chirilă, Stoicănescu; antrenor: 

Citeste si: Piţurcă şi-a făcut duşmani şi la arabi: „E un samsar de jucători“. Un african ajuns la QPR îi aduce acuze grave românului

VIDEO Olăroiu, meci dramatic în Liga Campionilor Asiei: portarul românului a comis o gafă de necrezut în minutul 1

Baia Mare



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite