Furtunile au făcut prăpăd în Baia Mare. Acoperişuri smulse, aruncate peste maşini şi văi colmatate, în ultimele zile

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Furtunile şi vijeliile din ultimele zile au făcut ravagii în Baia Mare. Şuvoaiele de apă provenite de la ploaia torenţială au antrenat aluviuni (noroi şi pietriş), care au dus la colmatarea unor canale de colectare a apelor pluviale. De asemenea, acoperişul unui bloc a fost smuls de vânt şi aruncat peste câteva maşini parcate.

Au fost inundate mai multe curţi şi subsoluri pe Colonia Topitorilor, Minerilor, Vasile Lucaciu şi Zambilei. Structurile Comitetulului Local pentru Situaţii de Urgenţă Baia Mare împreună cu pompierii militari din cadrul Detaşamentului de Pompieri “Adrian Marchiş” Baia Mare au intervenit pentru scoaterea apei din gospodării şi decolmatarea canalizării. De asemenea, s-a intervenit pentru decolmatarea unei văi din zona complexului Ferneziu şi îndepărtarea frunzelor transportate de apă şi rămase pe gurile de canalizare.

Rafalele puternice ale vântului au smuls acoperişul de la blocuri amplasate pe străzile Macului şi Mărăşeşti. Situaţia cea mai gravă s-a înregistrat pe strada Macului, unde aproximativ 25 de metri pătraţi din structura acoperişului a căzut şi avariat cinci autoturisme parcate în zonă. Pe strada Mărăşeşti bucăţi de eternită şi lemn smulse de vânt au spart două geamuri şi au afectat uşor izolaţia termică a blocului. Zona a fost asigurată de poliţie şi jandarmerie, iar echipe specializate au intervenit pentru degajarea zonelor afectate şi punerea în siguranţă a trafcicului rutier şi pietonal. De asemenea, au fost întocmite note de constatare şi au fost luate măsuri, cu termen, pentru repararea acoperişurilor.

image

Maşinile au fost avariate în urma furtunii    Foto: CLSU Baia Mare

Mai mulţi copaci au fost doborâţi de vijelie, în zona centrului vechi al municipiului, străzile Lebedei, Crişan, Vasile Lucaciu, Electrolizei, Horea şi Parcul Municipal “Regina Maria”. Pe strada Crişan, copacul s-a prăbuşit peste un autoturism parcat în zona Şcolii Gimnaziale “Petre Dulfu”, fără a produce daune semnificative. Un stâlp de beton din reţeaua de iluminat public a fost rupt de rafalele de vânt pe strada Horea. Echipe specializate de intervenţie din cadrul societăţilor Electrica şi Digi au acţionat pentru remedierea situaţiei.

Echipe din cadrul Comitetului Local pentru Situaţii de Urgenţă au acţionat, inclusiv ieri, pentru decolmatarea unor canale (de aluviuni şi resturi vegetale), îndepărtarea crengilor de copac pe străzile interioare ale cartierelor municipiului, respective salubrizarea zonelor afectate de vijelie.

Mai puteţi citi:

Limbajul trupului: cum îşi poate da seama o femeie că un bărbat e interesat de ea

Baia Mare



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite