Fumul radioactiv de la Cernobâl nu va ajunge în Maramureş. Autorităţile măsoară nivelul de radioactivitate zilnic

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Fumul radioactiv de la Cernobâl nu va ajunge în Maramureş. Autorităţile judeţene, în frunte cu prefectul Anton Rohian dau asigurări că nu există niciun pericol din acest punct de vedere, nivelul de radiaţii fiind măsurat din 24 în 24 de ore.

"Pot să vă spun că s-au făcut măsurători şi nivelul de radiaţii este cel sub limita admisă. Nu avem discomfort pentru judeţul Maramureş din acest punct de vedere. În fiecare zi se controlează curenţii de aer şi radiaţiile gama. 

A fost o discuţie cu cei de la Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă Maramureş şi nu sunt niciun fel de probleme", a declarat reprezentantul Guvernului în teritoriu, Anton Rohian. 

Ministerul Mediului, Apelor şi Pădurilor monitorizează, prin Agenţia Naţională pentru Protecţia Mediului, nivelul de radioactivitate al factorilor de mediu.

“Până acum, aceste valori sunt de aproximativ 5 ori mai mici decât limitele admise. În acelaşi timp, potrivit datelor primite de la Ministerul Afacerilor Externe, în zona Centralei de la Cernobîl, precum şi în zona Kievului, nu au fost depăşite valorile maxim admisibile pentru emisiile radioactive”, a subliniat ministrul Mediului, Apelor şi Pădurilor, într-un comunicat de presă. Potrivit informării Ministerului Afacerilor Externe, incendiul extins pe o suprafaţă de 320 de hectare, a fost localizat şi stopat de autorităţile ucrainiene.

Trebuie spus că incendiul care a izbucnit în această săptămână în zona interzisă din jurul centralei nucleare de la Cernobîl a fost cel mai mare din 1992. A izbucnit la 20 de kilometri distanţă de centrală, dar depozitul cu combustibil folosit era situat la doar cinci kilometri.

Citeste si: Fonduri de 180 milioane de euro pentru construirea unui nou sarcofag al reactorului avariat al centralei de la Cernobîl

Centrala nucleară Cernobîl este în pericol din cauza incendiilor de vegetaţie. Focul ar fi fost pus intenţionat

Baia Mare



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite