Fugarii Maramureşului. Cine este cel mai căutat maramureşean. Călugărul-impostor, de negăsit

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Fug de închisoare ca dracul de tămâie. La această oră în evidenţele poliţiei există mai mulţi maramureşeni care figurează ca fiind daţi în urmărire naţională şi internaţională, infracţiunile fiind diverse. De la infracţiuni la regimul circulaţiei la furturi.

Potrivit informaţiilor furnizate de către Inspectoratul de Poliţie al judeţului Maramureş, în total sunt peste 100 de maramureşeni care figurează ca fiind urmăriţi din diverse motive. La această dată în statisticile Biroului de Urmăriri din cadrul IPJ Maramureş există 119 persoane urmărite. 

Dumitriţa Rus, purtător de cuvânt al IPJ Maramureş a declarat că din totalul de 119 persoane urmărite, 68 au fost condamnate definitiv, fiind emise pe numele lor mandate de executare a pedepsei închisorii. Există şi cazuri în care a fost emis un mandat european de arestare. Apoi, vorbim despre 49 de persoane care au fost reclamate ca fiind dispărute, dintre care şapte sunt minori, 32 de bărbaţi şi restul femei. 

Maramureşul are, la capitolul Most Wanted, un singur nume şi anume un băimărean condamnat la 12 ani de închisoare, pe numele său Bozga Ioan. Acesta s-a născut în Groşii Ţibleşului la data de 16 iunie 1965, fapta pentru care a fost condamnat de instanţa de jucată fiind cea de înşelăciune. A primit 5 ani pentru emitere file CEC fără acoperire. Acesta a ajuns să fie condamnat la închisoare după o serie de afaceri cu zahăr, existând legături cu diverşi oameni de afaceri cunoscuţi din Maramureş. Au trecut aproape 10 ani de la data dispariţiei sale, iar omul este de negăsit. 

La capitolul Persoane urmărite, Maramureşul are personajele sale. Printre ei se numără şi  Corjuc Nicolae, născut în Poienile de sub Munte. Este dat în urmărire pentru infracţiunea de fals. Acesta a fost condamnat la 8 luni pentru fals privind identitatea. În total, pe site-ul IGPR, Maramureşul figurează cu 10 persoane urmărite pentru comiterea unor infracţiuni. În atenţia poliţiştilor se află Rohnean Ioan, Somoiag Cristi Marcel, Filip Sorin Matei (delapidare), Sasin Gheorghe, Zubaşcu Ioan, Cozman Ilie, Pop Gheorghe sau Marincean Ion.

Călugărul căutat de poliţie

Călugărul-impostor Filip Sorin Matei, născut în Baia Mare, este unul din personajele căutate acum de oamenii legii pentru a-şi ispălşi pedeapsa. Acesta a fost condamnat la doi de închisoare pentru comiterea infracţiunii de delapidare. El a fugit cu banii de la o mănăstire din judeţul Sălaj. Filip Sorin Matei era cunoscut, înainte de 2010, ca homosexual travestit, cu nume de scenă Cecille del Sol, membru al unei trupe de travestiţi, cu numele Toxice. 

Iuliana şi Bianca, de negăsit

Părinţii a două fete din Maramureş speră şi acum într-o minune. Cel mai cunoscut caz este cel al sighetencei Harda Iuliana-Paula, născută la data de 29 iunie 2003. Semnalmentele fetiţei erau atunci înălţimea 1,00 m, ten deschis, corpolenţă astenică, părul negru, tuns scurt, faţa ovală. Potrivit IGPR, la data de 18 mai 2007, în timp ce se afla la joacă în parcul Grădina Morii din Sighet, a dispărut şi până în prezent nu a fost găsită. La data dispariţiei era îmbrăcată cu un tricou albastru cu galben, pantaloni albastri cu motive florale, pantofi din piele întoarsă maro, pe cap purta o cordeluţă verde. 

Al doilea copil dispărut din Maramureş prezent în evidenţele IGPR este Marincat Bianca-Ramona, născută la 30 martie 1998 în Vişeu de Sus. Semnalmentele fetiţei la data dispariţiei erau înălţime 1,00-1,10m, greutate 22 kg, păr blond, ochi albaştri. La data de 1 iunie 2006 a părăsit domiciliul, plecând la prietena sa unde a stat câteva ore. Pentru a se întoarce acasă, fetiţa trebuia să treacă un pod improvizat din lemn. În acea zi purta un trening roşu şi încălţăminte de culoare mov.  

Citeste si: România, pe locul 86 în topul celor mai fericite ţări de lume. Elveţia este pe primul loc

Zece lucruri simple care îţi vor aduce fericirea: sfaturi esenţiale de la psihologul care a revoluţionat gândirea pozitivă în România

Baia Mare



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite