FOTO Maşinile 100% româneşti, vedete pentru câteva ore în patru oraşe din ţară

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Maşinile 100% româneşti au invadat patru dintre oraşele cele mai importante din România. Una din locaţiile alese a fost şi centrul vechi al Băii Mari, unde maşinile prezente au putut fi admirate de iubitorii automobilului în cadrul celei de a III-a expoziţiei Fabricat în România.

Evenimentul a reunit iubitori de maşini din România, dar şi din străinătate. Manifestarea, organizată de RETROMOBIL CLUB ROMANIA în parteneriat cu VW Kafer Club Baia Mare, a reunit automobile, autoutilitare, motociclete şi motorete de fabricaţie românească. Nu au lipsit tractoarele româneşti.  

Ediţia din acest an a expoziţiei s-a desfăşurat în premieră în patru oraşe din ţară şi anume Bucureşti, Cluj Napoca, Baia Mare şi Suceava) şi a fost dedicată aniversării a 45 de ani de la lansarea automobilului DACIA 1300.

“Avem o expoziţie inedită de maşini fabricate în România. Principalele modele româneşti fabricate după anul 1944 le vom prezenta astăzi publicului spectator. Astăzi se împlinesc 45 de ani de la lansarea modelului Dacia 1300. Facem o prezentare de modele din gama Dacia, avem şi maşini de teren fabricate în România şi apoi celebrele Dacii Lăstun şi Oltcit, care sunt destul de rare.

Am încercat să aducem şi maşini de tonaj, dar nu a fost poisibilă preznţa lor. Cel mai vechi model pe care îl avem e un Aro M461, care s-a construit cu 1957 în România, ca din 1959 să poarte denumirea de ARO”, a declarat Liviu Ilieş, organizator eveniment.

Vă reamintim că recent R.C.R. a transmis Registrului Auto Român o solicitare de aliniere a legislaţiei româneşti la cea europeană în sensul definirii vehiculelor istorice la 30 de ani vechime.

Baia Mare



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite