FOTO Explozie controlată pentru eliberarea unui drum naţional

0
Publicat:
Ultima actualizare:
În intervenţia de sâmbătă s-au folosit 21,6 kilograme de TNT FOTO: Adevărul
În intervenţia de sâmbătă s-au folosit 21,6 kilograme de TNT FOTO: Adevărul

După detonările care au avut loc ieri pe DN18B, circulatia rutieră a fost reluatăpe un singur sens, urmând ca de marţi întreg drumului naţional să fie redeschis. Pentru eliberarea şoselei s-au folosit aproximativ 22 de kilograme de explozibil.

După ce în urmă cu două zile drumul naţional DN 18B  a fost blocat din cauza alunecărilor de teren, pentru eliberarea şoselei a fost nevoie de dislocarea controlată cu material explosiv a masivelor de piatră. Astfel, s-a procedat la asigurarea zonei de intervenţie. 

Echipa de specialişti sosită de la Bucureşti a analizat, împreună cu prefectul Anton Rohian întreaga situaţie, respectiv modul de intervenţie pentru îndepărtarea stâncilor care puneau în pericol siguranţa circulaţiei rutiere. Jandarmii montani şi salvamontiştii au adus echipamentele speciale de intervenţie pentru coborâre pe coardă în rapel, pe versant, deoarece configuraţia terenului nu favoriza intervenţia cu utilaje. Ajutaţi de pompierii militari pirotehnişti din cadrul I.S.U. Maramureş, membrii echipei speciale de intervenţie din Bucureşti au urcat pe versant şi au lucrat la amplasarea materialului exploziv. „Trebuia să intervenim de urgenţă în zonă. Stâncile instabile se puteau prăbuşi oricând şi pune în pericol siguranţa circulaţiei rutiere, a persoanelor care treceau prin zonă. S-au efectuat opt explozii şi utilizată cantitatea de 21,6 kilograme de TNT pentru dislocarea blocurilor de piatră. Configuraţia terenului a făcut ca intervenţia să fie una dificilă. Ne-am luat toate măsurile necesare pentru a nu pune viaţa în pericol a personalului participant, dar şi a altor persoane. Materialul rezultat în urma exploziilor a fost îndepărtat de către angajaţii districtului de drumuri naţionale Târgu Lăpuş. Circulaţia rutieră a fost reluată pe un singur sens“ a declarat Ankton Rohian, prefectul de Maramureş

Angajaţii Secţiei de Drumuri Naţionale vor lucra în zilele următoare pentru îndepărtarea masivelor de piatră, dar şi a materialului existent pe o parte a drumului naţional, urmând ca cel mai probabil circulaţia rutieră să fie reluată pe ambele sensuri ale drumului naţional în cursul zilei de marţi. 

Baia Mare



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite