FOTO Efectivele de capre negre din Munţii Rodnei, luate la numărat de autorităţi

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Capra neagră este un simbol al Munţilor Rodnei. Numărul lor a scăzut destul de mult în ultimii ani, tocmai de aceea autorităţile au trecut la luarea unor măsuri menite să ducă la creşterea efectivelor de capră neagră. Recent a demarat procedura de numărare a acestor animale.

Acţiunea comună de evaluare a efectivelor de capre negre din masivul Munţii Rodnei a fost organizată de către Administraţia Parcului Naţional Munţii Rodnei, la care au participat jandarmii din cadrul Postului Montan de Jandarmi Ordine Publică Borşa.

Acţiunea de estimare a efectivelor de capră neagră din fondurile cinegetice suprapuse parţial peste raza Parcului Naţional Munţii Rodnei, a fost programată şi s-a desfăşurat de către reprezentanţii Administraţiei Parcului Naţional Munţii Rodnei, care au fost sprijiniţi de către subofiţerii Postului Montan de Jandarmi Borşa,  reprezentanţi ai I.T.R.S.V. Cluj, ai Direcţiei Silvice Maramureş, gestionarii fondurilor de vânătoare din zonă, reprezentanţi ai formaţiunii Salvamont, ai Gărzii naţionale de Mediu, ai Agenţiei de Protecţie a Mediului, ai O.N.G.-urilor şi jurnalişti. 

Acţiunea, potrivit informaţiilor furnizate de către Jandarmeria Maramureş, s-a desfăşurat simultan pe 19 trasee stabilite, pentru a evita înscrierea dublă a unor exemplare. Timpul pe întreaga durată a acţiunii a fost favorabil observării exemplarelor de capre negre existente în aria protejată a Parcului Naţional Munţii Rodnei.

Baia Mare



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite