Firma care a furnizat cornuri expirate pentru elevi, amendată. În total, 12 şcoli au reclamat produsele de panificaţie

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Cornurile expirate nu au fost preluate de şcoli
Cornurile expirate nu au fost preluate de şcoli

Scandalul cornurilor expirate care au ajuns la elevii din Maramureş este departe de a se fi terminat. Consiliul Judeţean analizează contractul cu firma furnizoare, urmând să ia decizii. Deocamdat, Rosario Pan a fost amendată cu 12.000 de lei.

În prima zi în care elevii au primit cornul prin programul „Cornul şi laptele”, mai multe şcoli au avut surpriza să constate că produsele de panificaţie erau expirate, cu ambalajul rupt sau fără termen de valabilitate. Reclamaţiile au început să curgă, asfel că nu mai puţin de 12 şcoli au reclamat calitatea produselor  de panificţie, toate provenind de la aceeaşi firmă. În urma sesizărilor,  DSVSA Maramureş a făcut un control la unitatea de producţie aparţinând SC Rosario Pan SRL. În urma verificărilor au fost constatate deficienţe de ambalare, etichetare, mai precis, au fost găsite ambalaje incomplet sigilate, data de expirare neinscripţionată pe ambalaj, lipsă inscripţionare alergeni, deficienţe pentru care unitatea a fost sancţionată contravenţional cu amendă în valoare de 2.000 de lei de către DSVSA. Tot ca o consecinţă a sesizărilor depuse, reprezentanţii Comisariatului Judeţean pentru Protecţia Consumatorului (CJPC) Maramureş au aplicat, la rândul lor, două amenzi societăţii Rosario Pan SRL, una în cursul zilei de miercuri şi una în cursul zilei de joi, cele două amenzi însumând 10.000 de lei (5.000 de lei fiecare).

Niciun reprezentant al firmei nu a explicat situaţia

În cursul zilei de 15 noiembrie, vicepreşedintele CJ Maramureş, George Moldovan, a transmis o notificare către SC Rosario Pan SRL, prin care s-a solicitat remedierea problemelor apărute în executarea necorespunzătoare a obligaţiilor contractuale, iar în cursul zilei de joi, 16 noiembrie, în biroul vicepreşedintelui Consiliului Judeţean, George Moldovan a avut loc o şedinţă de lucru în care s-au analizat în amănunt, cu specialiştii din aparatul de specialitate al Consiliului Judeţean Maramureş, toate aspectele contractelor încheiate cu SC Rosario Pan SRL. Termenul limită a expirat în această dmineaţă. ”În primele trei zile de la demararea programului de distribuire a cornului în Maramureş am primit sesizări de la 12 şcoli, plângeri existând chiar şi în cursul zilei de joi. Surprinzător este faptul că, în fiecare zi apar noi unităţi şcolare care ne informează că au refuzat preluarea cornurilor, iar problemele reclamate provin, în toate cazurile, de la produsele distribuite de SC Rosario Pan SRL. Din cele 12 şcoli, nouă unităţi şcolare sunt din Baia Mare, una este din Cavnic, una şi Şişeşti şi una din Târgu Lăpuş. Până joi, la ora 17.00, nici un reprezentant al firmei menţionate nu a încercat să ia legătura cu executivul Consiliului Judeţean, deşi notificarea transmisă expiră în dimineaţa zilei de vineri, 17 noiembrie 2017. Potrivit articolului 12, din contractul încheiat între Consiliul Judeţean Maramureş şi S.C. Rosario Pan SRL, în cazul în care, din vina sa exclusivă, furnizorul nu reuşeşte să-şi îndeplinească obligaţiile asumate, atunci achizitorul are dreptul de a deduce din preţul contractului, ca penalităţi, o sumă echivalentă cu 0,1% aplicată la valoarea rămasă de executat pentru fiecare zi de întârziere, până la îndeplinirea efectivă a obligaţiilor. În acest sens, mâine dimineaţă vom lua o decizie în cauză, dar facem, în acelaşi timp, tot ce este necesar şi legal pentru ca programul să nu fie întrerupt, iar beneficiarii să nu fie afectaţi de neregulile existente în derularea  acestui contract”, a arătat vicepreşedintele CJ Maramureş, George Moldovan.

Mai puteţi citi:

Complexul Astronomic din Baia Mare face istorie, deschizând primul planetariu pentru nevăzători

Baia Mare



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite