Dorel Mureşan este noul viceprimar al municipiului Baia Mare

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Dorel Muresan, viceprimar Baia Mare    Sursa foto: https://www.facebook.com/dorel.muresan.5
Dorel Muresan, viceprimar Baia Mare    Sursa foto: https://www.facebook.com/dorel.muresan.5

Consilierul local Dorel Mureşan a devenit noul viceprimar al municipiului Baia Mare. Mureşan a fost învestit în funcţie după ce PSD a retras sprijinul politic pentru două membre din Consiliul Local, Elena Cărăuşan şi Gabriela Hofer, ultima dintre ele fiind şi viceprimar.

Noul viceprimar din Baia Mare îşi va exercita timp de aproximativ două luni, timp rămas până la începutul lunii iunie urmează să fie organizate alegerile locale. El a fost propus şi votat la ultima şedinţă a Consiliului Local şi învestit, ieri, în funcţie. Noua numire vine în contextul în care două consiliere PSD au rămas fără sprijin politic, după ce ele au votat pentru contractarea unui controversat credit de 100 de milioane de lei de către Primăria Baia Mare.

De asemenea, tot la ultima şedinţă au fost validaţi doi consilieri municipali, Diana Costin şi Adalbert Meheş.

Scandalul creditului care a dus la despărţirea de cele două consiliere PSD viza suma necesară pentru a putea fi demarate principalele proiecte care au fost înscrise în proiectul de candidatură a municipiului Baia Mare pentru obţinerea titlului de Capitală Europeană a Culturii în 2021, plus proiecte de dezvoltare în zona de sport, respectiv preluarea în administrare a tuturor cimitirelor din Baia Mare. Unele voci au susţinut însă că suma este foate mare şi va fi greu de rambursat, având în vedere că mai există şi alte datorii.

”Mesajul nostru a fost acela ca nu ne opunem unui credit care sa duca la dezvoltarea infrastructurii municipiului, la satisfacerea nevoilor sociale, culturale sau sportive şi care să ajute candidatura municipiului pentru titlul de Capitală Culturală Europeană, dar cerem lămuriri suplimentare executivului Primăriei Baia Mare pentru toate cele 11 proiecte din anexa hotărârii”, arăta Gabriel Zetea, preşedintele PSD. ”Totodată, considerăm că este imperios necesară o dezbatere mai largă a necesităţii şi oportunităţii finanţării proiectelor propuse. Aceste lucruri trebuiau respectate şi de către cele două reprezentante PSD în Consiliul Municipal, Gabriela Hofer şi Elena Cărăuşan”, a mai arătat el.

Mai puteţi citi:

Schimbări la festivalul „Drumul lung spre Cimitirul Vesel“: „La cultură stăm bine, la economie avem probleme“

Baia Mare



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite