Doi turişti polonezi, surprinşi de o avalanşă în munţii Rodnei; unul dintre ei a fost rănit VIDEO

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Doi turişti polonezi au fost surprinşi de o avalanşă între vârful Muscheta şi pasul Şiol din munţii Rodnei, unul dintre ei fiind îngropat parţial în zăpadă şi rănit, iar salvamontiştii din Borşa l-au recuperat şi îl transportă spre ambulanţa venită pentru a-l duce la spital.

UPDATE: Salvamont Borșa transmite că după ce au ajuns la fața locului au constatat că nu a fost vorba despre o avalanșă, ci despre un turist căzut în prăpastie.

„În jurul orelor 17:17 a fost primit un apel prin dispecerat Salvamont, fiind semnalat faptul că în zona Zănoaga Cascada, zona Știol, Munții Rodnei a avut loc o avalanșă. Apelanții, doi cetățeni polonezi, au comunicat faptul că s-a produs o avalanșă în care a fost surprins unul dintre turiști.

Echipa de prim răspuns de la Refugiul Runcu Știol a pornit spre zona în care a avut loc incidentul pentru a localiza victima și a acorda primul ajutor. Victima a fost localizată, iar salvatorii montani, după o evaluare a situației la fața locului, au constatat că nu a fost vorba despre o avalanșă ci despre un turist căzut într-o râpă.

După ce acesta a primit primul ajutor, ulterior s-a cerut sprijin celorlalți colegi pentru extracția victimei si transportul ei către ambulanță.

Intervenția salvatorilor, una desfășurată într-o zona foarte greu accesibilă și accidentată, a fost finalizată cu succes, victima fiind predată Serviciului Ambulanța”, a transmis Gheorghe Mihali, Șef Serviciu Salvamont Borșa.

Știrea inițială:

Cei doi turişti se aflau într-o drumeţie, precizează sursa citată.

Doi turişti polonezi au fost surpinşi de o avalanşă între varful Muscheta şi pasul Şiol din munţii Rodnei. Unul dintre el a fost îngropat parţial în zăpadă, fiind recuperat de către salvamontiştii din Borşa. Aceştia i-au acordat primele îngrijiri medicale şi au inceput transportul lui către ambulanţa trimisă pentru a-l prelua şi transporta la spital”, se mai precizează pe pagina de facebook a Dispeceratului Naţional al Salvamont România.

Baia Mare



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite