Avalanșă în Alpii francezi. Patru persoane au murit şi mai multe sunt rănite

0
Publicat:

Patru persoane au murit şi altele au fost rănite în urma unei avalanşe care s-a produs duminică la ora prânzului pe gheţarul Armancette din Munţii Alpi, a anunţat pe Twitter ministrul francez de Interne, Gerald Darmanin. În urmă cu câteva ore, o altă avalanșă a avut loc în Elveția.

Avalanșă în Alpi  FOTO EPA EFE
Avalanșă în Alpi FOTO EPA EFE

Bilanţul acestei avalanşe din departamentul Haute-Savoie este încă "provizoriu" şi "echipele de salvare încă lucrează", a precizat oficialul francez, care a adăugat că gândurile sale se îndreaptă acum "către victime şi familiile lor".

Pe lângă cele patru persoane decedate, alte nouă persoane au fost implicate în incident, al cărui bilanţ este în curs de actualizare. Avalanşa s-a produs aproape de ora prânzului în comuna Contamines-Montjoie, a precizat Prefectura din Haute-Savoie.Potrivit aceleiaşi surse oficiale, avalanşa a avut o lungime de 1.000 de metri şi o lăţime de 100 de metri.

Victimele, excursioniști aflați la plimbare 

Victimele erau excursionişti care se plimbau pe acel masiv muntos, însă deocamdată nu se ştie dacă făceau parte din acelaşi grup sau din grupuri diferite. De asemenea, identităţile victimelor nu au fost deocamdată stabilite.

Nicio alertă de avalanşă nu a fost emisă de Meteo-France, a indicat Prefectura din Haute-Savoie, însă incidentul ar fi putut fi cauzat de căldură şi vânt.

Operaţiunile de salvare au mobilizat cu rapiditate aproximativ 20 de salvamontişti, jandarmi, pompieri şi medici alpinişti. Alte echipaje de salvare se deplasează la ora transmiterii acestor informaţii spre zona în care s-a produs avalanşa.

Elicoptere ale Securităţii Civile şi ale Jandarmeriei au fost de asemenea activate, precum şi câini specializaţi în găsirea victimelor avalanşelor, scrie Agerpres.

Căutările vor continua şi în orele următoare în acelaşi sector, unde fenomenul de supra-avalanşă nu poate fi exclus, au precizat reprezentanţii Prefecturii din Haute-Savoie.Pe acelaşi gheţar francez, doi fraţi, alpinişti cu o experienţă de peste 20 de ani, au murit în urma unei avalanşe în data de 25 decembrie.

O altă avalanșă a avut loc tot astăzi, în Elveția, unde nouă schiori au supraviețuit după ce au fost prinși sub nămeți. Cei nouă excursionişti au fost găsiţi de echipele de salvare şi transportaţi cu elicopterul la spitale din apropiere, a precizat Poliţia elveţiană.

EuropaPartenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite