Cum se fură "legal" pădurile: încărcătură mai mare decât în acte

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Încărcătura depăşea cantitatea pentru care erau documente legale    Foto: Adevărul
Încărcătura depăşea cantitatea pentru care erau documente legale    Foto: Adevărul

Vineri , 26 mai şi sâmbătă, 27 mai poliţiştii din Băiuţ şi cei din Vişeu de Sus au desfăşurat activităţi pentru combaterea tăierilor ilegale de arbori. Cu această ocazie au identificat un nou "model" de furt: încărcătura depăşeşte cantitatea pentru care sunt documente legale.

O autoutilitară a fopst opriotă pe DJ 109F, în localitatea Strâmbu Băiuţ. Maşina transporta material lemnos, iar în urma controlului, poliţiştii au stabilit că şoferul transporta mai mult material lemnos faţă de cantitatea trecută în avizul de însoţire. Diferenţa de 7 mc lemn rotund de fag a fost confiscată iar conducătorul auto a fost sancţionat cu amendă în valoare de 3.000 lei.

Tot cu ocazia efectuării serviciului de patrulare, poliţiştii din Băiuţ au găsit abandonate, în locul numit „Rotunda”, mai multe piese de lemn rotund, esenţă fag. Reprezentanţii Ocolului Silvic Strâmbu Băiuţ au stabilit că este vorba despre 14,8 mc material lemnos, care a fost ridicat în vederea stabilirii provenienţei.

La Vişeu de Sus poliţiştii au acţionat împreună cu angajaţi ai Ocolului Silvic Vişeu pentru verificarea mai multor agenţi economici care au ca obiect de activitate depozitarea, prelucrarea şi comercializarea materialului lemnos. Unul dintre aceştia a fost sancţionat în conformitate cu prevederile Legii 171/2010 actualizată, privind stabilirea şi sancţionarea contravenţiilor silvice. Pentru că a primit în depozit 11 mc lemn fără documente legale, sancţiunea aplicată a fost de 25000 de lei. Lemnul a fost confiscat.

Mai puteţi citi:

Alegeri parţiale în Maramureş. S-a stabilit ordinea pe buletinele de vot a partidelor parlamentare

Baia Mare



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite