Cum găteşti rapid delicioasa ruladă din carne de vită la cuptorul cu microunde. Care sunt ingredientele-cheie

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Ruladă din carne de vită
Ruladă din carne de vită

Chiar dacă e blamat de unii, cuptorul cu microunde rămâne preferatul multora dintre noi atunci când suntem în criză de timp. Cel mai adesea îl folosim pentru a încălzi mâncarea, însă există reţete speciale pentru  fi gătite la cuptorul cu microunde.

Oricât de sănătoasă ar fi, carnea de vită se găteşte mai greu, aşa că dacă nu avem suficient timp la dispoziţie o vom evita, cu siguranţă. Nişte rulouri din carne de vită foate gustoase le putem găti, însă, în doar 25 de minute, la aparatul care a revoluţionat bucătăria în secolul trecut.

 Avem nevoie de:

 

-       600 g muşchiuleţ de vită

-       200 g slănină 

-       200 g caşcaval

-       1 ceapă potrivită (sau 1/2 dacă e mai mare, de preferat roşie)

-       20 ml smântână

-       2 linguri ulei

-      Condimente (sare, piper)

Muşchiuleţul feliat se bate (ca şi pentru şniţele), iar pe fiecare bucată se aşează câte o felie de slănină. Se rulează, apoi se prind cu scobitori şi se pun într-un vas. Peste ele se pune ceapa tăiată rondele şi uleiul, apoi se fixează cuptorul pe 500 W şi se pun la copt pentru 18 minute. Rulourile trebuie întoarse cel puţin o dată.

Între timp se rade caşcavalul, se amestec cu smântâna, se condimentează, iar apoi se toarnă peste rulouri. Se mai lasă la cuptor încă 3 minute, tot la 500 W.

Se poate servi cu garnitură de legume asortate.

 

Reţeta poate fi găsită în cartea ”Reţete culinare pentru gurmanzi – Microunde”, apărută la Editura Aquila'93 .

Mai puteţi citi:

Artistul care face imposibilul: pictează, fără braţe, pe pânză sau pe piele

Baia Mare



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite