Copilul de 11 ani găsit pe fundul balastierei din Câmpulung la Tisa a murit în braţele medicilor. Cât au luptat doctorii pentru a-l readuce la viaţă

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Copilul a fost găsit de pompierii cu barca pneumatică. FOTO: ISU Maramureş
Copilul a fost găsit de pompierii cu barca pneumatică. FOTO: ISU Maramureş

Medicii de la SMURD şi Serviciul de Ambulanţă al judeţului Maramureş au făcut eforturi impresionante pentru a-l readuce la viaţă pe copilul găsit pe fundul balastierei de la Câmpulung la Tisa. Salvatorii l-au resuscitat timp de patru ore pe băiatul în vârstă de 11 ani. Din păcate, acesta a decedat.

Copilul de 11 ani a fost găsit vineri, 14 iunie, de pompieri pe fundul balastierei din Câmpulung la Tisa. Acesta era la scăldat împreună cu alţi copii de vârsta lui, când a dispărut sub apă, sub pretextul unui joc. Când şi-au dat seama că nu îl mai găsesc, prietenii lui au dat alarma. O oră şi jumătate mai târziu, copilul a fost adus la suprafaţă de către pompierii care îl căutau cu o barcă pneumatică. Atunci a început lupta medicilor pentru viaţa băiatului.

Băiatul a fost transportat la Centrul de Primire Urgenţe al Spitalului Municipal Sighetu Marmaţiei. Pe toată durata drumului, dar şi după ce a ajuns la unitatea medicală, medicii i-au aplicat acestuia manevre de resuscitare. 

„Şansele depindeau de gradul de afectare cerebrală şi a ţesuturilor ca urmare a hipoxiei şi hipotermiei, dar şi de reactivitatea organismului, inclusiv faptul că a ajuns rapid la Centrul de Primire Urgenţe. Avea o şansă şi prin faptul că a fost găsit de echipajul de intervenţie relativ repede, faţă de alte situaţii. În zona balastierei adâncimea apei e de 5-6 metri, debit mare şi curenţi puternici”, a declarat dr. Alexandru Ilieş, director medical al Serviciului de Ambulanţă al Judeţului Maramureş. 

După patru ore de eforturi, copilul a decedat în braţele salvatorilor. 

Citeşte şi

FOTO O fetiţă de 4 ani şi-a sărbătorit ziua de naştere la Poliţie, cu educatoarea şi colegii. Ce cadou a primit micuţa de la mascaţi

Începe sezonul muşcăturilor de căpuşe. Cum ne ferim de boala Lyme, care poate fi mortală

Baia Mare



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite