Copil de 7 ani, înecat într-o piscină la Ocna Şugatag

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Copilul  s-a înecat în piscina pentru adulţi    Foto: 123RF.com
Copilul  s-a înecat în piscina pentru adulţi    Foto: 123RF.com

Un copil de 7 ani s-a înecat, duminică, într-o piscină a unei pensiuni din staţiunea Ocna Şugatag din Maramureş. Poliţiştii au deschis o anchetă pentru ucidere din culpă.

Un copil de şapte a s-a înecat, duminică, la o piscină a unui hotel din Ocna Şugatag. Acesta era însoţit de fratele lui mai mare, major, şi unchiul. Ultima oară când a fost văzut, copilul se juca în piscina pentru copii. Se pare, însă, că fără să fi fost văzut, acesta a ieşit din piscina pentru copii şi s-a dus în cea destinată adulţilor, cu o adâncime de 1,5 – 2 metri. Aici a fost observat de trei bieţi mai mari care l-au scos la suprafaţă, la scurt timp. La faţa locului a sosit imediat două ambulanţe, iar echipajul medical l-a resusciat aproape o oră, după care a fost transportat la Spitalul Judeţean din Baia Mare, însă pe drum, copilul a decedat. “În acest caz poliţia a deschis dosar penal pentru ucidere din culpă, de asemenea se fac cercetări pentru a afla dacă pensiunea respectivă dispunea sau nu de salvamar”, a declarat Florina Meteş, purtător de cuvânt IPJ Maramureş.

Potrivit normelor în vigoare, administratorul piscinei avea obligaţia de a asigura salvamar.

Staţiunea Ocna Şugatag este recunoscută pentru bazinele cu apă sărată, însă în acest caz, copilul se scălda într-o piscină cu apă dulce.

Mai puteţi citi:

Mesaje antisemite, pe Casa memorială Elie Wiesel de la Sighetu Marmaţiei

Baia Mare



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite